Arabanlı Genç İşadamı Şahin'den Araban Myo Müdürü Söyler'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Arabanlı Genç İşadamı Şahin'den Araban Myo Müdürü Söyler'e Ziyaret

Arabanlı Genç İşadamı Şahin\'den Araban Myo Müdürü Söyler\'e Ziyaret

Arabanlı genç işadamı Halil Şahin, Araban Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Durmuşali Söyler’i makamında ziyaret etti.

08.04.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arabanlı genç işadamı Halil Şahin, Araban Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Durmuşali Söyler'i makamında ziyaret etti.

İşadamı Halil Şahin, Söyler'e şunları söyledi:

"Araban Meslek Yüksek Okulu'nun Ziraat Fakültesine dönüştürülmesi için gerekli girişimlerde bulunulması, Araban Meslek Yüksek Okulunun Ziraat Fakültesine dönüştürülmesi ve Araban Ovası'nda üretilen tarım ürünlerinin ve ilçenin gelişimi için önemli olacaktır. Gaziantep Üniversitesi bünyesinde 2009 yılında kurulduğu tarihten bu yana Araban Meslek Yüksek Okulu, ilçeye önemli katkılar sağladı."

Şahin, Araban Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Durmuşali Söyler'e bundan sonraki çalışmaları için de başarılar diledi.

Araban Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Durmuşali Söyler ise, "Gaziantep Üniversitesi Araban Meslek Yüksek Okulu eğitim-öğretim içindir. Felsefesinden hareketle bireylerin tüketici değil üretken olmalarını, kendilerini aşarak birer meslek edinmelerini, işletmeleri başarıya ulaştıracak bilgiyi ürün ve hizmete dönüştürecek beceriyi kazanmalarını sağlama amacına yönelik olarak Organik Tarım programı, Tohumculuk programı ve Bitki Koruma programları ile bölgede organik tarım yapılması ile ürünlerin daha yüksek fiyata satılması tarımsal gelirleri artıracak. Çevre ve tarımsal arazileri kimyasal kirliliğini azaltacak, eko-turizmin tarımın sürdürülebilirliğinin, biyolojik çeşitliliğinin korunmasının erozyon ve göçün azalmasının sağlanacak olması bölgede organik tarımın öğretilmesini ve geliştirilmesini gerekli kılacak" diye konuştu.

Söyler, "Organik tarım programı bölgenin ve ülkenin organik tarım teknikleri ihtiyacını karşılayacaktır. Programın Yüksekokul bünyesine kazandırılmasının Araban ilçesinin ve kısmen Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunacağı düşünülmektedir. Arabanlı Genç İşadamı Halil Şahin'in Araban MYO'nu ziyaretinden memnun oldum" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arabanlı Genç İşadamı Şahin'den Araban Myo Müdürü Söyler'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement