Arabaşı Yemeği ve Parmak Çöreği Yozgat Adına Tescillendi - Son Dakika
Güncel

Arabaşı Yemeği ve Parmak Çöreği Yozgat Adına Tescillendi

Arabaşı Yemeği ve Parmak Çöreği Yozgat Adına Tescillendi

Yozgat Belediyesi, yöresel yemeklerinden olan Arabaşı yemeği ile Parmak Çöreği’nin Yozgat’a ait olduğunu Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanlığına tescilletti.

15.01.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Belediyesi, yöresel yemeklerinden olan Arabaşı yemeği ile Parmak Çöreği'nin Yozgat'a ait olduğunu Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanlığına tescilletti.

Daha önce testi kebabını tescillettiklerini belirten Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, yine Yozgat'ın yöresel damak tatları arasında yer alan Parmak Çöreği ve Arabaşı yemeğinin Yozgat'a ait olduğunu TPE'ye tescillettiklerini söyledi. Yozgat Belediye Başkanlığı, TPE Başkanlığına, Parmak Çöreği ve Arabaşı için coğrafi işaretlerin korunmasına ilişkin tescil başvurusunda bulunduklarını ifade eden Başer, "Başvurumuz TPE tarafından kabul edilerek Resmi Gazete'de yayımlandı. Her ilin, her yörenin kendine has farklılıkları, güzellikleri, kültürü, folklörü, yöresel yemekleri var; değişik gelenek ve görenekleri var. Yozgat'ımızın da kendine özgü birçok güzellikleri bulunuyor. Bu güzelliklerimizin başında da yöremize ait yemekler geliyor. Daha önce testi kebabını tescilletmiştik. Şimdi de Parmak Çöreği ve Arabaşı yemeğini TPE Başkanlığına tescilletmiş olduk. Başka illerde de yapılıyor ama belgesini biz aldık. En güzel Arabaşı yemeği de Yozgat'ta yapılıyor. Parmak Çöreği ise sadece Yozgat'ta üretiliyor" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arabaşı Yemeği ve Parmak Çöreği Yozgat Adına Tescillendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement