Araç ve Yaya Geçişi Yasak Köy - Son Dakika
Güncel

Araç ve Yaya Geçişi Yasak Köy

Araç ve Yaya Geçişi Yasak Köy

Amasya’da bir köyde araç ve yaya giriş çıkışı geçişe yasak tünelden yapılıyor.

09.08.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da bir köyde araç ve yaya giriş çıkışı geçişe yasak tünelden yapılıyor.

Suluova ilçesine bağlı 160 haneli Armutlu köyünde araç ve yaya geçişi, üzerinden demiryolu ulaşımı yapılan hidrolik amaçlı tünelden yapılıyor. Yaklaşık bin 500 kişinin yaşadığı köylerine her iki girişinde de "Dikkat. Hidrolik amaçlı köprü olup araç ve yaya geçişi yasaktır" yazılı tabelanın bulunduğunu tünelden başka geçişin olmadığını, otomobil ve minibüslerin kontrollü şekilde geçerken kamyonet, kamyon ve TIR'ların tünele sığmadığını belirten köy muhtarı Vedat Kurt, "Yani şu anda bu köye girmek yasak. Sel taşkını olduğu zaman buradan geçiş olmuyor. Sonrasında kendi imkanlarımızla kepçeyle burayı temizliyoruz. Yaya ve araç trafiğine açıyoruz" dedi.

Köyde daha önce çıkan yangınlarda birkaç evin yanarken itfaiye araçlarının köye giremediği için müdahale edemediği, tünele yakın hemzemin geçitten ağır tonajlı araçlar için sağlanan şartlı geçişinde köydeki maden ocağının faaliyetlerini durdurmasının ardından tehlikeli olduğu için durdurulduğunu anımsatan Kurt, mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik üst geçit yapılması konusunda müracaat ettikleri yetkililerden yardım istedi.

Tüneli sık sık su bastığını vurgulayan Ümit Korkmaz, "Sel geldiği zaman korkarak girip çıkıyoruz. Tabela 'yasak' diyor ama ne yapalım yol yok. Başka nereden geçebilirim" diye konuştu.

HALUK İPEK'İN BABASININ KÖYÜ

Suluovalı AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek'in babasının da köylerinden olduğunu belirten Aynur İpek de, "Tayyip Erdoğan yolumuzu yapsın. Arkasındayız. Yolumuz yok. Sel geliyor buradan. Arabalar selin içinden gidiyor" şeklinde konuştu.

Köye tamir için gelen ekiplerde sıkıntı yaşadıklarına değinirken, köylülerden Saffet Yılmaz ile Duran Korkmaz'da yetkililerden yardım beklediklerini söylediler. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Araç ve Yaya Geçişi Yasak Köy - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement