"ARAFTA KADINLAR" - Son Dakika
Güncel

"ARAFTA KADINLAR"

"ARAFTA KADINLAR"

Tosun, "Suriye'yi görmek isteyenler bu fotoğraflara baksın"

11.05.2016 11:11  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Üniversitesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen "Arafta Kadınlar" fotoğraf sergisi Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu

İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Torbalı'da yaşayan mültecilere yardım kampanyası düzenledi. Bu kampanya ile yurt dışında ve yurt içinden gelen yardımlar birleştirilerek Torbalı'da yaşayan mültecilere gönderildi. Bu yardımlaşma sürecinde çekilen fotoğraflarla "Arafta Kadınlar" fotoğraf sergisi oluşturuldu.

İzmir Torbalı'da yaşayan mültecilerin zorlu yaşam koşullarını göstermek amacıyla iki aylık bir süreç sonunda gerçekleştirilen sergide Aslı Tosun, Murat Aytaş ve Akil Fikret Tosun'un fotoğrafları sergilendi. Sergi, 100. Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Yazarlık Bölümü Arş. Gör. Sabri Şenol'un yazdığı epigrafisini okumasıyla açıldı.

Akil Fikret Tosun, "Torbalı'da mültecilerin hayatlarına ilk kez girildi ve fotoğraflandı. Fotoğraflarda özgünlük var. Suriye'yi görmek isteyenler bu fotoğraflara baksınlar" dedi.

Ayrıca Almanya'nın yüksek tirajlı gazetesi Die Welt'in sergideki fotoğrafları kullandığını söyleyenTosun, fotoğrafların sadece İzmir'de değil yurt dışında da yankı uyandırdığını belirtti. Toplam 60 fotoğrafın bulunduğu sergi 15 Mayıs Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement