Arakanlı Müslüman Kadınlar, Kaçakçıların Tecavüzüne Uğruyor - Son Dakika
Güncel

Arakanlı Müslüman Kadınlar, Kaçakçıların Tecavüzüne Uğruyor

Myanmar'daki zulüm ve ayrımcılıktan kaçarken insan kaçakçılarının eline düşen Arakanlı Müslüman (Rohingya) kadınların, Tayland'ın güneyindeki kamplarda kaçakçıların toplu tecavüzüne uğradığı ve seks kölesi olarak kullanıldığı bildirildi.

02.06.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Myanmar'daki zulüm ve ayrımcılıktan kaçarken insan kaçakçılarının eline düşen Arakanlı Müslüman (Rohingya) kadınların, Tayland'ın güneyindeki kamplarda kaçakçıların toplu tecavüzüne uğradığı ve seks kölesi olarak kullanıldığı bildirildi.

Geçen yıl Tayland'daki bir kampta bebeğiyle 8 gün boyunca tutulan 24 yaşındaki Arakanlı Nur Kaida Abdul Şükür, Malezya haber ajansı BERNAMA'ya yaptığı açıklamada, "Her gece, kamp bekçileri, iki ya da üç genç kızı seçip gizli bir yere götürüyordu. Kızlar, götürüldükleri yerlerde toplu tecavüze uğruyordu. Altı aydır kampta bulunan iki genç kız, tecavüz sonucu hamile kaldı" dedi.

Bazı genç kızların ancak 2-3 gün sonra kampa geri getirildiğini belirten Nur Kaida, "Kimse onlara bir şey sormuyordu. Ancak yüzlerindeki ifadeden başlarına neler geldiğini anlıyorduk. Bekçiler, birbirimizle konuşmamıza izin vermiyordu. Konuşanlar dövülüyordu" diye konuştu.

Kampta kaldığı sürede "kümes gibi yerde" tutulduğunu belirten Nur Kaida, "Kampta 15 Arakanlı kadın daha bulunuyordu. Bunlardan beşinin küçük çocukları vardı. Bekçiler, çocuklu kadınlara dokunmuyordu. Yine de tecavüze uğramamak için her gün Allah'a dua ettim" ifadesini kullandı.

Nur Kaida'nın 25 yaşındaki eşi Nurul Amin Nobi Hüseyin, karısından birkaç ay önce Myanmar'ın Maungdaw kentinden Malezya'ya gitme umuduyla yola çıktığını anlattı.

Tıpkı eşi gibi Tayland'ın Wang Kelian bölgesinde insan kaçakçılarına ait bir kampta tutulduğunu kaydeden Nurul Amin, "22 gün sonunda kaçmayı başardım. Şimdi Alor Setar'daki bir atölyede çalışıyorum. Tek isteğim eşim ve minik oğlumla daha iyi bir hayat sürebilmek" dedi.

Kampta kaldığı sırada Arakanlı kadınların tecavüze uğradığına kendisinin de şahit olduğunu söyleyen Nurul Amin, "Bekçiler, karanlık çöktüğünde barakalardan genç kızları sürükleyerek çıkarıyor, götürdükleri yerlerde tecavüz ediyordu. Kızların çığlıklarını, ağlamalarını, yardım isteyişlerini duyuyor ancak hiçbir şey yapamıyorduk" diye  konuştu.

Myanmar'da 1982'de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden ve "devletsiz" sayılan Arakanlı Müslümanlar, geçen ay Güneydoğu Asya'daki göçmen trajedisiyle dünyanın gündemine gelmişti. Her yıl binlerce Arakanlı Müslüman, kısıtlamalardan ve ayrımcılıktan kaçmak için ülkeyi terk ediyor. Bölge ülkelerinde iş bulabilmek için insan kaçakçılarından medet uman Arakanlı Müslümanlar, aç, susuz, sonu belirsiz yolculuklara çıkıyor.

Tayland hükümetinin Mayıs başında ülkenin güneyindeki ormanlık alanda kamp kuran insan kaçakçılarına karşı operasyon başlatmasının ardından, çoğunluğunu Myanmar'dan kaçan Arakanlı Müslümanların oluşturduğu göçmenler, teknelere bindirilmiş ve denizin ortasında kaderlerine terk edilmişti. Uluslararası toplumun çağrıları sonucu Endonezya ve Malezya, Arakanlı Müslümanları geçici kabul etme kararı almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arakanlı Müslüman Kadınlar, Kaçakçıların Tecavüzüne Uğruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement