Aralarında Topladıkları Parayla Öğrencilere Yardım Ettiler - Son Dakika
Sağlık

Aralarında Topladıkları Parayla Öğrencilere Yardım Ettiler

Fındıklı 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görevli sağlık personeli, aralarında topladıkları parayla doğuda maddi durumu iyi olmayan öğrencilere giysi yardımı yaptı.

11.01.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fındıklı 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görevli sağlık personeli, aralarında topladıkları parayla doğuda maddi durumu iyi olmayan öğrencilere giysi yardımı yaptı.

İstasyon sorumlusu Nebi Kömürcü, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki çocuk babası olduğunu belirterek, "Televizyonda, doğuda zor şartlarda okumaya çalışan çocukları görüp üzülüyordum. Bunun üzerine kendi imkanlarımla her ay ufak tefek yardımda bulunmaya başladım. Bunu gören mesai arkadaşlarım da bana yardım etmek isteyince böyle bir proje ortaya çıktı" dedi.

Hep birlikte neler yapabileceklerini düşündüklerini dile getiren Kömürcü, şunları söyledi:

"İstasyonumuzdaki çalışanlarımızdan, doğuda çalışan öğretmen arkadaşlara ulaşarak yardıma muhtaç öğrencileri tespit etmelerini istedik. Soğuk kış aylarında ayağında ayakkabısı olmayan, üzerinde montu bulunmayan çocuklara yardım etmek istedik. Oradaki öğretmenler tarafından yardıma muhtaç çocuklar tespit edildi. Bu çocukların hem ayakkabı numaralarını hem de bedenlerini öğrendik. Buna göre topladığımız yardımları onlara gönderdik. Aslında oraya gidip ellerimizle giydirmek istiyorduk ama çalışma şartlarımızın yoğun olması yüzünden öğretmenlerine gönderdik. Onlar da fotoğraf ve görüntü çekerek mutluluklarını bizimle paylaştı."

Kömürcü, istasyonda çalışanlarla bu tür yardımları her ay yapmayı düşündüklerini ifade ederek, "Her ay 20 çocuğu hem giydirmeyi hem de kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamayı düşünüyoruz. Önümüzdeki ay ise Adıyaman'da yardıma muhtaç çocukları bulduk. Onlara yardım edeceğiz. Bu bizim üzerimizdeki sosyal sorumluluk. Durumu iyi olan olmayana yardım ettiği sürece hiçbir çocuk ağlamaz, hiçbir çocuk üşümez" diye konuştu.

Yardım yapmak isteyen kişilerin kendilerine ulaşabileceğini kaydeden Kömürcü, "Hiçbir çocuk ağlamasın. Tüm çocuklar üşümeyi değil, gülmeyi hak ediyor. Biz de elimizden geldiği sürece onları güldürmeye çalışacağız. Doğuda yardıma muhtaç hiçbir çocuk kalmaması için yardımlarımız devam edecek" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Aralarında Topladıkları Parayla Öğrencilere Yardım Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, felç geçiren vatandaşın tedavisine destek oldu
    10:28 Mersin Büyükşehir Belediyesi, felç geçiren vatandaşın tedavisine destek oldu

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus'ta geçirdiği kaza sonucu felç olan Cevdet Gülal'ın tedavisine katkı sağlayarak yeniden yürümesine yardımcı oldu. Gülal, Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri sayesinde kısa sürede iyileşti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi, kaza sonucu felç geçiren vatandaşın tedavisine katkı sağladı
    10:16 Mersin Büyükşehir Belediyesi, kaza sonucu felç geçiren vatandaşın tedavisine katkı sağladı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus'ta geçirdiği kaza sonucu felç geçiren Cevdet Gülal'ın tedavisine yardımcı olarak yeniden yürümesini sağladı. Belediye, evde sağlık ve bakım hizmetleriyle Gülal'ın fizyoterapi sürecine destek oldu.

  • Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Melek, olaydan 3 gün önce organ bağışında bulunmuş
    09:46 Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Melek, olaydan 3 gün önce organ bağışında bulunmuş

    Bursa karayolunda meydana gelen bir kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi Melek Karakaş, hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Kazadan 3 gün önce organ bağışında bulunduğu ortaya çıkan Karakaş'ın organları birçok hastaya umut olacak. Kazadan sonra serbest bırakılan motosiklet ve otomobil sürücüleri adliyeye sevk edilecek.

  • Nefes almakta zorlanan Zeynep Bastık, ameliyat olacak
    08:37 Nefes almakta zorlanan Zeynep Bastık, ameliyat olacak

    Nefes almakta zorlanan ünlü şarkıcı Zeynep Bastık, ameliyat olacak. Sağlık durumundan bahseden şarkıcı "Ciddi bir deviasyonum varmış. Burnumun şekline de bir şey olmayacakmış, çok kısa sürecekmiş" dedi.

  • Bahçesaray'da iki hasta ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi
    00:40 Bahçesaray'da iki hasta ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

    Van'ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı olan 75 yaşındaki hasta ile 22 yaşındaki hamile kadın, ambulans helikopterle Van'a sevk edildi. Bahçesaray Devlet Hastanesine göğüs ağrısı şikayetiyle kaldırılan 75 yaşındaki hasta ile doğum sancısı çeken 22 yaşındaki hamile kadının ileri tetkik ve tedavi için Van'a sevkine karar verildi. Karayoluyla sevkin sıkıntılı olmasından dolayı Van İl Sağlık Müdürlüğünden helikopter ambulans talep edildi. Kısa sürede hazırlanan ambulans helikopter, Bahçesaray ilçesine giderek 75 yaşındaki hasta ile gebe kadını Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırdı.


Advertisement