Arap Barış Planı İzleme Komitesi 29 Kasım'da Toplanacak" - Son Dakika
Güncel

Arap Barış Planı İzleme Komitesi 29 Kasım'da Toplanacak"

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Arap Birliği dışişleri bakanları ve daimi temsilcilerinden oluşan "Arap Barış Planı İzleme Komitesi"nin 29 Kasım'da önemli bir toplantı gerçekleştireceğini belirtti.

22.11.2014 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Arap Barış Planı İzleme Komitesi'nin 29 Kasım'da "önemli bir toplantı" gerçekleştireceğini belirtti.

Ramallah'ta düzenlenen Fetih Hareketi İstişare Konseyi'ne katılan Abbas, burada yaptığı açılış konuşmasında, Arap Birliği dışişleri bakanları ve daimi temsilcilerinden oluşan "Arap Barış Planı İzleme Komitesi"nin 29 Kasım'da önemli bir toplantı gerçekleştireceğini söyledi.

İşgalin son bulması ve 1967 sınırları içinde başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması için BM Güvenlik Konseyi'ndeki çalışmaları sürdüreceklerini vurgulayan Abbas, "siyasi çatışmaların dini çatışmalara dönüştürülmemesi" uyarısında bulundu.

Abbas, İsveç Parlamentosu'nun Filistin'i tanıdığını hatırlatarak, "Yürütülen diplomasi siyaseti, uluslararası alanda Filistin'e daha fazla ve kalıcı destek sağladı" dedi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 2002'de yapılan Arap Zirvesi'nde benimsenen Arap Barış Planı, İsrail'in 1967'de işgal ettiği toprakların tamamından çekilmesini ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması karşılığında İsrail ile ilişkilerin normalleşmesini öngörüyor. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap Barış Planı İzleme Komitesi 29 Kasım'da Toplanacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement