Arap Birliği 27. Çevre Bakanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Arap Birliği 27. Çevre Bakanları Toplantısı

Arap Birliği 27. Çevre Bakanları toplantısında, İsrail'in işgal ettiği topraklarda çevreye yönelik tahribatı kınandı.

19.11.2015 23:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arap Birliği 27. Çevre Bakanları toplantısında, İsrail'in işgal ettiği topraklarda çevreye yönelik tahribatı kınandı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılan toplantının kapanış bildirisinde, İsrail'in işgal ettiği topraklarda çevreye yönelik tahrip faaliyetlerinin uluslararası toplantı ve konferanslarda gündeme getirilmeye devam edilmesi ve Arap meselelerine uluslararası desteğin toplanması kararlaştırıldı.

Uluslararası ve Arap kuruluşlara Filistin topraklarında çevrenin korunması için bir takım projeler uygulamaya koyma ve uluslararası çevre anlaşmalarına dahil edilmesi için yardım çağrısında bulunulan bildiride, Arap Atom Enerjisi Kurumu, İsrail'in Dinamo Nükleer Reaktörü ile İran'ın Buşehr Nükleer Reaktörünün bölgeye etkisi ve İsrail'e sınır bölgelerde radyoaktif kirlenme denetimiyle ilgili araştırmalarını sürdürmeye davet edildi.

Filistin hükümetinden, 2014 İsrail saldırılarının ardından Gazze'deki çevre durum raporunu hazırlamaları için BM'den uzman bir heyetin gönderilmesi gerektiğini içeren bir karar taslağı hazırlamaları yönünde talepte bulunulan bildiride, bunun Arap Birliği heyeti tarafından BM Çevre Programı'na (UNEP) sunulacağı ifade edildi.

Bildiride ayrıca, Arap ülkelerine Filistin Çevre Kalite Kurumu'na teknik ve insani yardım yapılması çağrısında bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap Birliği 27. Çevre Bakanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement