Arap Birliği'nde "Ekonomik İş Birliği Çabaları" - Son Dakika
Güncel

Arap Birliği'nde "Ekonomik İş Birliği Çabaları"

Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi: "Üye ülkeler arasında gümrük birliğinin 2015 yılında, Ortak Arap Ekonomi Topluluğu'nun ise 2020 yılına kadar hayata geçirilmesi için çalışıyoruz"

23.11.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arap Birliği üyesi ülkeler arasında, "gümrük birliğinin" 2015 yılında, "Ortak Arap Ekonomi Topluluğu"nun ise 2020 yılına kadar hayata geçirilmesine çalışıldığı belirtildi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen "6. Arap Yatırımcı ve İşadamları Konferansı'"nda yaptığı konuşmada, "2015 yılında Arap Birliği ülkeleri arasında gümrük birliği sağlamak, 2020 yılına kadar ise Ortak Ekonomi Topluluğu oluşturmak üzere üye ükelerle birlikte çalışmalara başladıklarını" ifade etti.

Arap ülkeleri arasındaki ticaret hacmini geliştirecek ortak yatırımların önündeki engelleri kaldırmak için Birliğe üye ülkelerle koordinasyon halinde olduklarını dile getiren Arabi, bu noktada bazı ilerlemeler kaydettiklerini sözlerine ekledi.

Arap Ekonomi Birliği Meclisi'nde, "Ortak Arap Ekonomi Topluluğu" kurulması için ilk olarak 1964 yılında karar verilmiş ancak ülkeler arası anlaşmazlık ve siyasi problemler nedeniyle uygulanamamıştı. Gümrük birliği için ise Arap Birliği'nin 2009 yılındaki toplantısında, 2015'te tamamlanmak üzere karar verilmişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap Birliği'nde 'Ekonomik İş Birliği Çabaları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement