Arap Gazeteciler Büyülendi - Son Dakika
Güncel

Arap Gazeteciler Büyülendi

Arap Gazeteciler Büyülendi

Ordu’da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında düzenlenen Arap Gazeteciler Türkiye Zirvesi kapsamında 26 ülkeden 86 Arap gazeteci bir hafta boyunca tarihi ve turistik yerlerini gezdiği Ordu’ya hayran kaldı.

10.11.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında düzenlenen Arap Gazeteciler Türkiye Zirvesi kapsamında 26 ülkeden 86 Arap gazeteci bir hafta boyunca tarihi ve turistik yerlerini gezdiği Ordu'ya hayran kaldı.

Ordu'ya geldiklerinin ilk günü 530 rakımlı Boztepe'ye teleferikle çıkarak Ordu'nun ve Karadeniz'in doyumsuz manzarasını izleyen Arap gazeteciler, daha sonra Ulubey, Aybastı, Kabataş, Gölköy, Ünye, Fatsa ilçelerindeki tarihi ve turistik yerleri gezdiler. Gezi düzenlenen alanlarda düzenlenen aktivitelerle Ordu'nun yöresel lezzetlerini tatma, kültürünü, sanatını yakından görme fırsatı bulan Arap gazeteciler, Ordu'nun özellikle doyumsuz doğasına hayran kaldıklarını dile getirdiler.

Arap gazeteciler, Ordu'daki gezileri sırasında daha önce hiç görmedikleri su değirmenlerinde un öğütülmesini şaşkınlıkla seyrettiler. Derelerde yüzme keyfini çıkaran Arap gazeteciler, yağmurlu havada hamsi ziyafeti de yaptılar. Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası'ndaki doyumsuz güzelliğe ve mendereslere hayranlıklarını gizleyemeyen gazeteciler, Gölköy ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki Türkiye'nin 36. tabiat parkı ilan edilen Ulugöl'ü de gezdiler. Arap gazeteciler, burada aşka gelerek ilahiler söylediler.

ARAP GAZETECİLERDEN ORDU'YA ÖVGÜ

Suudi Arabistan Makkanews Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmed Salem Allahabi, Ordu'nun doğal güzellikleri ile çok güzel bir şehir olduğunu belirtti. Allahabi, "Bu fırsatı iyi değerlendirmeniz lazım. Daha önce bu bölgeye geldiğimizde 10 Arap turist bulamıyorduk. Arap gazetecilerin gelmesinden sonra Ordu, Arap dünyasında daha iyi tanınacaktır. Ayrıca sizin turistlere gösterdiğiniz ilgi oldukça güzel" dedi.

Tunus TV muhabiri Hamrouini Rihab ise, daha önce Ordu şehrinin ismini duyduğunu, güzelliklerinden bahsedildiğini ifade ederek, "Buraya geldiğimizde ise gerçekten anlatıldığı gibi hatta fazlasını bulduk. Büyüleyici bir manzarası olduğunu gördük" diye konuştu.

Umman Gazetesi köşe yazarı Salim Sarhan Ely Jamundi da, Ordu'nun harika bir şehir olduğunu kaydederek, "Ordu şehri ile ilgili özel bir yazı hazırlayacağım. Ordu manzaraları ile yemyeşil ovalar, dereleri, gölleriyle çok güzel bir yer. Bu kadar beklemiyordum" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arap Gazeteciler Büyülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Vatan tonyalı: Bir arabımız eksikti bu memlekette onuda hallettik tamam 0 0 Yanıtla

Advertisement