Arap Ülkelerinde Güneş Tutulması - Son Dakika
Güncel

Arap Ülkelerinde Güneş Tutulması

Güneş tutulması, bazı Arap ülkelerinde halk ve turistler tarafından ilgiyle izlendi.

20.03.2015 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneş tutulması, bazı Arap ülkelerinde halk ve turistler tarafından ilgiyle izlendi.

Nadir olarak yaşanan güneş tutulması, Lübnan, Irak'ın kuzeyi ile Mısır, Libya, Tunus, Fas ve Cezayir gibi Kuzey Afrika ülkelerinde vatandaşların ilgisini çekti. Tutulmanın görüldüğü ülkelerde resmi ve özel televizyonlar da güneş tutulmasını canlı olarak yayınladı.

Cezayir'de sabah 09.00'da başlayıp 11.00'da tamamlanan güneş tutulması ülkenin farklı bölgelerinde %52 ve %53 oranında güneşin kapanması ile gerçekleşti. Günler öncesinden Cezayir Astronomi, Astrofizik ve Jeofizik Araştırmaları Merkezi tarafından 3 dilde yayınlanan broşürlerle vatandaşlar bilgilendirilmişti. Cezayir Din İşleri Başkanlığı da dün yaptığı açıklamada, güneş tutulması saatlerinde ülke genelinde Küsuf Namazı kılınacağını ilan etmişti.

Mısır'da da halkın ve turistlerin güneş tutumasını izlemesi için bazı bölgeler belirlendi. Söz konusu doğa olayını görmek isteyenler Mısırlılar ve turistler için başkent Kahire'nin batısındaki Giza Nekropolü bölgesi seçildi.

Mısır Ulusal Astronomik Araştırmalar Enstitüsü'nden yapılan yazılı açıklamada, özel gözlükler kullanılmadan güneş tutulmasının izlenmemesi uyarısında bulunularak, bu durumun gözde körlüğe varan sorunlara neden olabileceğini belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap Ülkelerinde Güneş Tutulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement