Arap ve Müslüman Devletler Ankara'da Kudüs Zirvesinde Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Arap ve Müslüman Devletler Ankara'da Kudüs Zirvesinde Buluşacak

Arap ve Müslüman Devletler Ankara\'da Kudüs Zirvesinde Buluşacak

Arap ve Müslüman devletler, Ankara’da yapılacak Kudüs zirvesinde toplanıyor.

08.03.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arap ve Müslüman devletler, Ankara'da yapılacak Kudüs zirvesinde toplanıyor.

22 Arap ve Müslüman devletler Bakanlar düzeyinde Ankara'da Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Arap Devletler Birliği Türkiye temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fattah Naciri başkanlığında, Ürdün Haşimi Krallığı ve Filistin Devlet Başkanlığı himayesinde 21 Mart 2015 günü Ankara Sheraton Hotel'de toplanıyor.

21 Mart'ta Arap ve Müslüman devletler, Ortadoğu barışına katkı sağlamak ve Ortadoğu ve Müslüman devletler arasında yaşanan siyasi gerilimleri, Filistin Devleti ve Filistin halkının sorunlarını tartışmak ve çözüme kavuşturmak üzere Ankara'da bir araya geliyor. Ortadoğu Coğrafyasındaki sorunları geniş çaplı konunun uzmanlarıyla ve muhataplarıyla Ortadoğu Devletler zirvesinde Kudüs meselesi en önemli konu olarak gündeme alınacak ve tartışılacak. Toplantının sonuçları Merkezi Kahire'de bulunan 22 Arap devletinin üyesi olduğu Arap Devletler Birliğine ve Birleşmiş Milletlere Deklarasyon olarak gönderilecek. 21 Martta 2015 tarihinde Ankara'da yapılacak olan Arap ve Müslüman Devletler zirvesi Ürdün Haşimi Krallığı Kralı 2. Abdullah ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından himaye edileceği açıklandı.

21 MART 2015 TARİHİNDE YAPILACAK KUDÜS ZİRVESİNİN EV SAHİBİ DEVLETLERİ

Kudüs Zirvesi'nin ev sahibi devletleri şöyle sıralandı:

" Türkiye Cumhuriyeti, Lübnan Cumhuriyeti, Ürdün Haşimi Krallığı, Suudi Arabistan Krallığı, Somali Federal Cumhuriyeti, Bahreyn Krallığı, Katar Emirliği, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman Sultanlığı, Cibuti Cumhuriyeti, Komorlar Federal İslam Cumhuriyeti, Yemen Cumhuriyeti, Kuveyt Devleti, Mısır Arap Cumhuriyeti, Libya Devleti, Tunus Cumhuriyeti, Filistin Devleti, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti, Fas Krallığı, Moritanya İslam Cumhuriyeti, Sudan Cumhuriyeti." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arap ve Müslüman Devletler Ankara'da Kudüs Zirvesinde Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement