Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları İl Finali Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları İl Finali Yapıldı

Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları İl Finali Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen 5. Uluslar arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının il elemeleri Kocasinan İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde Melikgazi Belediyesi Konferans Salonunda yapıldı.

06.04.2014 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen 5. Uluslar arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının il elemeleri Kocasinan İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde Melikgazi Belediyesi Konferans Salonunda yapıldı.

Kayseri'nin il ve ilçelerindeki imam hatip liselerinin arasında kıyasıya bir yarışa sahne olan yarışma, Bilgi Yarışması, Şiir Yarışması ve Hitabet Yarışması dallarında yapıldı. Yarışmanın jüri üyeliklerini Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri gerçekleştirdi. Yarışmanın sunuculuğunu Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Ali Güngör yaptı.

Yarışma, İstiklal Marşının okunmasının ardından İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenlerinden Fatih Fındıkçı'nın Kur'an tilavetiyle başladı. Daha sonra ev sahibi okul müdürü olarak Kocasinan İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ayman bir konuşma yaparak katılan tüm okullara başarı dileklerini iletti. Ev sahibi olarak güzel bir organizasyon olmasına özen gösterdiklerinin altını çizerek bütün okullar için hayırlı bir yarışma olmasını diliyorum dedi. Ayman, yarışma organizasyonunda emeği geçen öğretmenlere ve öğrencilere de ayrıca teşekkürlerini ifade etti. Daha sonra Kocasinan İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesinin tanıtım filmi ve ardından 5. Uluslar arası İmam Hatip Liseleri Arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları ile ilgili tanıtım filmi gösterildi.

BİLGİ YARIŞMASINDA SIKI BİR REKABET YAŞANDI

Açılış programının ardından daha önce belirlenen gruplar halinde Arapça Bilgi Yarışması elemelerine geçildi. Elemelerde 3 grubun birincileri ve en iyi ikinci final etabında yarışmaya hak kazandı.

A Grubunda; Kayseri Melikgazi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kayseri Kocasinan M. Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kayseri Kocasinan İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kayseri Melikgazi Ali Rıza Özderici Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kayseri Bünyan N. Baydemir Anadolu İmam Hatip Lisesi yarıştı. A gurubu elemesi sonucunda, Ali Rıza Özderici Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, M. Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci oldu.

B grubunda ise Kayseri Develi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kayseri Pınarbaşı Dedeman Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kayseri Tomarza Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kayseri Yahyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi yarıştılar. Bu yarışmada da Yahyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu.

C grubunda ise, Kayseri İncesu İmam Hatip Lisesi, Kayseri Melikgazi Keykubat Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kayseri Kocasinan Nuh Mehmet Yamaner İmam Hatip Lisesi, Kayseri Melikgazi Hacı Hüseyin Aksakal Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi yarıştılar. Yarışmanın birinciliğini Hacı Hüseyin Aksakal Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandı.

Üç gurubunun birinci okullarının yanı sıra dördüncü olarak en iyi ikinciler arasından ise final grubuna yükselen okul M. Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

Öğleden sonraki oturumda yapılan Arapça Bilgi Yarışması Finali büyük bir çekişmeye sahne oldu. Ali Rıza Özderici Anadolu İmam Hatip Lisesi, Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yahyalı İmam Hatip Lisesi, Hacı Hüseyin Aksakal Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi arasındaki yarışın galibi M. Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. İkinci sırayı Ali Rıza Özderici Anadolu İmam Hatip Lisesi alırken üçüncülüğü de Yahyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi elde etti.

ARAPÇA ŞİİR YARIŞMASI OLDUKÇA HEYECANLI GEÇTİ

Arapça Bilgi Yarışmasının ardından Arapça Şiir Okuma Yarışmasına geçildi. Öğrenciler şiir okuma konusundaki hünerlerini ortaya koydular. Şiir Okuma yarışmasına, Kayseri Melikgazi Ali Rıza Özderici Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kayseri Melikgazi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kayseri Bünyan N. Baydemir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kayseri Felahiye İmam Hatip Lisesi, Kayseri Pınarbaşı Dedeman Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kayseri Tomarza Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kayseri İncesu İmam Hatip Lisesi, Kayseri Melikgazi Keykubat Nuh Mehmet Yamaner İmam Hatip Lisesi öğrencileri okudukları eserlerle katıldılar. Yarışma sonunda Ali Rıza Özderici Anadolu İmam Hatip Lisesinden Elif Demir isimli öğrenci, "Esmau'llahi'l Husna" isimli şiiriyle birinci oldu. İkinci sırayı Kayseri Melikgazi Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ahmet Özdere isimli öğrenci, "Felsefetü Hayati" isimli şiiriyle aldı. Üçüncülüğü ise, Bünyan N. Baydemir Anadolu İmam Hatip Lisesinden Rabia Taş isimli öğrenci, "el-Ummu Medresetun" isimli şiiriyle aldı.

HİTABET VE METİN CANLANDIRMA DALINDA GERMİRLİ'YE RAKİP YOKTU

5. Uluslar arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının Kayseri Finalinin son bölümünde öğrenciler Hitabet ve Metin Canlandırma alanında yarıştı. Bu dalda iki okul yer aldı. M. Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yahyalı Anadolu İmam Hatip Lisesinin yer aldığı yarışmada M. Germirli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Faysal Abdulmümin birinci oldu. Yahyalı Anadolu İmam Hatip Lisesinden Sahre Karslı isimli öğrenci de ikinci oldu.

KAZANAN ÖĞRENCİLERE TABLET BİLGİSAYAR VE KOL SAATİ HEDİYE EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Uluslar arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının Kayseri il elemeleri sonunda yarışmayı ev sahibi olarak düzenleyen Kocasinan İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından kazanan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Bilgi Yarışması, Şiir Yarışması ve Hitabet Yarışması birincilerine birer tablet bilgisayar hediye edildi. Ayrıca ikinci olan öğrencilere de kol saati hediye edildi. Üçüncü olan öğrenciler için ise hazırlanan kitap seti verildi. Bunun yanında yarışmaya katılan bütün öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları arasında bulunan kitapların yer aldığı üç kitaplık set hediye edildi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından bütün katılımcı öğrencilere ve onları bu yarışmalara hazırlayan öğretmenlerine katımlarından dolayı teşekkür belgeleri verildi. Yine katılımcı öğretmenlere de ev sahibi okul Kocasinan İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından kitap seti hediye edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları İl Finali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi
    09 Mar MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı Kadınlarımızı Güçlendiriyor Programı Gerçekleştirildi

    Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yıldırım'ın Gücü Kadınlarımız' programı, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve diğer birçok ismin katılımıyla gerçekleşti. Programda, MHP'li kadınların güçlü ve millete bağlı olduğu vurgulandı.

  • AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak
    09 Mar AK Parti İl Başkanı: 31 Mart Seçimi Yeni Bir Başlangıç Olacak

    Denizli'de AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '31 Mart seçimleri benim için bir final' konuşması üzerine açıklama yaptı. Başkan Güngör, 'Bu son değil yeni bir başlangıç olacaktır. Türkiye Yüzyılı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yerel seçimlerle de başarılara imza atarak yoluna devam edecektir' dedi.

  • Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak
    09 Mar Konya'da 31 Mart seçimlerinde 6 binden fazla muhtar adayı yarışacak

    Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri Konya'da bin 154 mahallede 6 binden fazla muhtar adayı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde yarışacak. Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, muhtar adaylığına ilginin artmasının sebebinin Cumhurbaşkanı'nın muhtarlık kurumuna verdiği önem olduğunu belirtti.

  • Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı
    09 Mar Anadolu Üniversitesi'nde Uluslararası Maliye Kongresi Başladı

    Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Uluslararası Anadolu Maliye Kongresi' Anadolu Üniversitesi İİBF Prof. Dr. İhsan Erkul Konferans Salonunda başladı. Kongreye, akademisyenler, öğrenciler ve sektör temsilcileri katıldı. Kongre, maliye alanındaki güncel konuların tartışılacağı bir platform sağlamayı hedefliyor.

  • Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor
    09 Mar Yalova'da Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı İnşa Ediliyor

    Yalova'da üniversite yerleşkesinde inşa edilen Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı, afetler sonrası müdahaleye ilişkin tatbikatların yapılabileceği bir merkez olarak hizmete sunulacak. Yalova Üniversitesi, Yalova Valiliği ve AFAD işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, deprem, su altı kurtarma, yangın, trafik gibi konularda uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitim alanının tamamlanmasıyla birlikte ülkenin her yerinden insanlar burada eğitim alabilecek ve afet durumlarında daha etkin müdahale sağlanabilecek.

  • Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'
    09 Mar Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan: 'Milli Görüşçülük Modası Oluştu'

    Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan, yerel seçimlerde diğer parti adaylarının 'milli görüşçü' olarak kendilerini ifade ettiklerini belirterek, milli görüşün temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu ve liderinin Necmettin Erbakan olduğunu söyledi.

  • Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor
    09 Mar Hazır Yemek Sektörü, Ramazan Ayında Büyüme Bekliyor

    Hazır yemek sektörü, yerel seçim çalışmalarının etkisiyle ramazan ayında büyüme tahmin ediyor. Siyasi partilerin iftar programları ve benzeri etkinlikler nedeniyle sektörde hareketlilik bekleniyor. Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ, ramazan ayında iftar saatlerinde artış olmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca, sektörde üç farklı yemek servisi yapıldığını ve ramazan boyunca 80 milyar lira artış öngördüklerini söyledi. Bozdağ, tüketicilere de 'ramazan kondu' uyarısında bulunarak, belediyelerin denetim yapması ve endüstriyel yemek sektöründeki firmaları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

  • Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır
    09 Mar Suriyeli Ustaya Göre Ut Yapımı Bir Sanattır

    Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'tan arındırılan Bab ilçesinin tek ut yapım ustası ve sanatçısı olan Hassan Hamza, ut yapımının bir sanat olduğunu belirtti. Hamza, ut yapım ustasının aynı zamanda sanatçı olması gerektiğini söyledi.

  • Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi
    09 Mar Havza Voleybol Halk Turnuvası Sona Erdi

    Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen 'Yurdum Spor Yapıyor Havza Voleybol Halk Turnuvası' sona erdi. Turnuvada final maçını Turtle Sports ile YG4 takımları oynadı. Turnuvayı birinci olarak tamamlayan Turtle Sports, YG4'ü 3-0 yenerek şampiyon oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun ile Yasin Güvenç'in babası Mustafa Güvenç verdi. Turnuvanın amacı toplumsal birlikteliği ve spor yapmayı teşvik etmekti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı
    09 Mar Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD Ziyaretini Tamamladı

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasının 7. toplantısı vesilesiyle gerçekleştirdiği 2 günlük ziyaretini tamamladı. Washington'dan ayrılan Bakan Fidan'ın Ankara'ya dönmesi bekleniyor.

  • Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi
    09 Mar Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, meclis üyelerine teşekkür plaketi verdi

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 2019-2024 döneminin dün gerçekleştirilen son meclis toplantısı öncesinde görev süresi sona eren meclis üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

  • Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta
    09 Mar Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta

    Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhur İttifakının milletten başka paydaşı olmadığını belirterek, diğer partilerin kendi içinde döküldüğünü söyledi. Ala, Gürsu Belediye Başkan Adayı Mustafa Işık'ın proje lansman toplantısına katıldı ve Işık'ı desteklediklerini ifade etti. Işık ise Gürsu'da gerçekleştirecekleri projeleri anlattı ve Gürsu'nun gençlerin belediyesi olduğunu vurguladı.


Advertisement