Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması" Elemeleri - Son Dakika
Yerel

Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması" Elemeleri

Ağrı'da, "İmam Hatip Liseleri arası 5. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması"nın elemeleri yapıldı.

07.04.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da, "İmam Hatip Liseleri arası 5. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması"nın elemeleri yapıldı.

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, 15 Nisan Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, Arapça'nın Arap ülkeleri dışında diğer ülkeler içinde önemli olduğunu söyledi.

Yaklaşık 425 milyon kişinin Arapça konuştuğunu belirten Dursun, şöyle konuştu:

"İslam dininin kutsal kitabının, Kur'an-ı Kerim'in dili olması nedeniyle Arapça, Araplar dışındaki diğer milletler için de önemli ve öğrenilmesi gerekli bir dil olarak kabul edilmiştir. Arapça, günümüzde önemini ve dünya dilleri arasındaki etkinliğini gittikçe artıran bir dildir. Arapça günümüzde 25 Arap ülkesinde, yaklaşık 425 milyon kişinin konuştuğu bir dildir. Arapça, Kur'an-ı Kerim'in, Hazreti Peygamberin, ecdadımızın bize bıraktığı kültür mirası olan eserlerin ve tüm Müslümanların ortak bir dilidir. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları da böylesine büyük öneme sahiptir. Yarışma, bu dilin öğrenimine ilgiyi artırmak, bu dili sürekli gündemde tutmak gibi amaçlar için düzenlenmektedir. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin mesleki faaliyet ve uygulamalarda başarı göstermeleri, sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirerek özgüven kazanmaları, hizmet öncesi katılacakları sosyal ve kültürel faaliyetlerle mümkün olacaktır."

Konuşmaların ardından Arapça bilgi ve şiir okuma yarışmasında Ağrı Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olurken, hitabet dalında Patnos Anadolu İmam Hatip Lisesi birinciliği elde etti.

Yarışmanın sonunda dereceye giren okullara çeşitli hediyeler verildi. Birinci gelen okullar Bingöl'de düzenlenecek bölge yarışmasında Ağrı'yı temsil edecek. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması' Elemeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement