Arapça Konuşan Öğrenciler Kampta Kaynaşıyor - Son Dakika
Yerel

Arapça Konuşan Öğrenciler Kampta Kaynaşıyor

Akademik eğitimlerini tamamlamak için Arapça konuşan 9 farklı ülkeden Türkiye'ye gelen öğrenciler, Kocaeli'deki kamplarda çeşitli etkinliklerde biraraya gelerek yeni arkadaşlar ediniyor Bab ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği Öğrenci Temsilcisi Koca: "Amacımız farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kaynaşmalarını sağlamak.

09.07.2014 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

METİN GİRGİN - Arapça konuşulan ülkelerden eğitim için Türkiye'yi tercih eden öğrenciler, Kocaeli'de düzenlenen kamp programıyla birbirleriyle tanışarak kaynaşmaları sağlanıyor.

İzmit Belediyesi'nin Kandıra'ya bağlı Kerpe Sarısu Gençlik Kampı'nda bir araya gelen öğrenciler, burada eğitim, spor ve kültürel etkinliklerde bulunuyor.

Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen kampa, Yemen, Irak, Suriye, Filistin, Mısır, Libya, Fas, Cezayir ve Moritanyalı öğrenciler, burada diğer öğrencilerle tanışarak beraber zaman geçiriyor.

Etkinliği düzenleyen derneğin Öğrenci Temsilcisi Mahmut Eyüp Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Arapça konuşan 9 ülkeden Türkiye'nin çeşitli illerinde üniversite okuyan, doktora ve lisans yapan 56 öğrenci ile kamp yaptıklarını söyledi.

Kampın Arapça konuşan ülkelere yönelik olduğunu anlatan Koca, bu bölgelerin sıcak ve kriz olan bölgeler olduğunu kaydetti.

Koca, kamp boyunca her ülke için ayrı bir değerlendirme toplantıları yaptıklarını dile getirerek, bu ülkelerde aileleri yaşayan öğrencilere psikolojik destek verdiklerini ifade etti.

"Öğrencilerimizin ailelerinin gönülleri rahat olsun"

Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kaynaşmalarını sağlamayı amaçladıklarına dikkati çeken Koca, konuştukları ortak dilin Arapça olması ve kültürlerinin de benzer olması nedeniyle öğrencilerin kısa sürede birbirlerine uyum sağladığını anlattı.

Koca, kamp süresince seminerler ve çeşitli spor aktivitelerini yaptıklarını ifade ederek, dernek olarak Türkiye'ye gelen öğrencileri yabancı olarak görmediklerini, bunlara "misafir öğrenci" dediklerini vurguladı.

Misafir öğrenciler kamptan memnun

Mısır'dan gelen Ammar Mahmut, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nde Osmanlı Tarihi üzerine yüksek lisans yaptığını anlatarak, ülkesinde üniversitede tarih bölümünde asistan olarak çalıştığını söyledi.

Türkiye'den çok memnun olduklarını dile getiren Mahmut,  ülkelerinde yapamadıkları faaliyetleri burada gerçekleştirme imkanı bulduklarını kaydetti.

Mahmut, kampın en faydalı yanının yeni arkadaşlarla tanışmak olduğunu belirterek, "Yemen'den, Suriye'den, Irak'tan arkadaşlarım oldu. Aynı dili konuşuyoruz. Kültür olarak farkımız yok. Kamp çok güzel geçti" dedi.

Yemenli Ali Almahageri de Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme bölümünde okuduğunu ifade ederek, "Filistin, Irak, Mısır gibi ülkelerden gelenler oradaki sorunları ve olayları anlatıyor. Bir çok şey öğrendim, yeni arkadaşlarla tanıştım" diye konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arapça Konuşan Öğrenciler Kampta Kaynaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement