Arapça Öğrenen Gençler İzmir'de Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Arapça Öğrenen Gençler İzmir'de Yarıştı

Arapça Öğrenen Gençler İzmir\'de Yarıştı

İslam Kalkınma Bankası'nın ekonomik desteği, İzmir Gaziemir Belediyesi, DEÜ ve İSTÖP'un işbirliği ile hazırlanan ve bir yıl süren Arapça Dil Eğitimi Projesi sona erdi.

14.03.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam Kalkınma Bankası'nın ekonomik desteği, İzmir Gaziemir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTÖP) 'un işbirliği ile hazırlanan ve bir yıl süren Arapça Dil Eğitimi Projesi sona erdi. Çoğunluğu genç kızlardan oluşan yarışmacı öğrenciler, performansları ile salonda büyük bir heyecan yarattılar.

Projenin mimarlarından CHP'nin çiçeği burnunda transferi İstop ve Konyalılar Federasyonu (KONFED) genel başkanı Mehmet AYDOĞAN, Gaziemir Kültür Merkezinde yapılan yarışmada şunları söyledi:

"Arapça, irili ufaklı, ırkı arap olan veya olmayan, bilhassa Orta Doğu'da olmak üzere yaklaşık 45 dünya ülkesinde bir buçuk milyara yakın bir nüfus tarafından konuşulmaktadır. İhracatımızın üçte birinin Araplara yapıldığını düşünürsek Arapça dilinin önemini daha iyi kavrarız. Petrol üretimi ve petrokimya endüstrileri, din ve politika bilimi, uluslararası hukuk ve kültür tarihi öğrencileri, antik arkeoloji ve Mısır'daki piramitler, sfenksler gibi tarihi eserler Arapça öğreniminin önemini artıran öğeler olmuşlardır. Biz böyle bir projeyi, bu değerler doğrultusunda hazırladık. Arapçayı ana dili gibi konuşan bu öğrencileri gördükçe amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Projemize katkı koyan Dokuz Eylül Üniversitesine, değerli hocalarına, Gaziemir Belediyesine ve jüride görev yapan dil uzmanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah öğrencilerimizin yollarını açık tutsun. Umarım ciddi bir iş, iyi bir ekonomik fırsat yakalarlar. Biz de onların İnşallah hayır ve dualarını alırız. "

Dokuz Eylül Üniversitesinden iki, Mısır'dan ve Suriye'den birer akademisyen dil uzmanının katıldığı dört kişilik jüri, çok iyi arapça konuşan ve çeviren öğrenci yarışmacılar arasından ilk üçü seçmekte zorlandı. Birinciliği Ömer Yıldız ve Erdi Çetin ikilisi alırken, Esva Poyraz ikinci, Helin Demir üçüncü oldular.

Proje koordinatörü Bekir Emiroğlu'nun saha sorumluluğunu üstlendiği yarışmaya konuk olarak Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, devlet erkanı ve siyasi parti yetkilileri ile sivil toplum örgütleri, öğrenci velileri, bazı akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arapça Öğrenen Gençler İzmir'de Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement