Arapça Öğrenmek İsteyenlerin Sayısı Gün Geçtikçe Artıyor - Son Dakika
Güncel

Arapça Öğrenmek İsteyenlerin Sayısı Gün Geçtikçe Artıyor

Dünyanın en çok kullanılan dilleri arasında yer alan Arapça’ya Türkiye’de ilgi gün geçtikçe artıyor.

24.05.2016 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en çok kullanılan dilleri arasında yer alan Arapça'ya Türkiye'de ilgi gün geçtikçe artıyor. Son yıllarda Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler, Türkiye ile Ortadoğu ülkeleri arasındaki ticaret hacminin genişlemesi ve İlahiyat Fakültelerine talebin artması Arapça dilini öğrenmek isteyenlerin sayısında büyük artış olmasını sağladı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan 3Bilgi Eğitim Kurumları Müdürü Mesut Karaağaç, Ankara'da Arapça Öğrenme Kursaları açtıklarını belirterek, "Günümüzde astronomi başta olmak üzere bilimin terminolojisini oluşturan matematik, kimya, mantık ve fizik kavramlarında, Arapça kökenli kelimelere sıklıkla rastlanmaktadır. Arapça Zengin bir dil olmakla birlikte, matematiksel bir mantığı olan Arapça, gelişimini milattan sonra 600'lü yıllarda tamamlamıştır. En eski dillerden biri olmakla birlikte, en çok aksan ve lehçelere sahip dildir. Kuralları, kaideleri ile köklü, kapsamlı ve son derece estetiktir. Sanıldığının aksine öğrenilmesi zor bir dil değildir. Ancak kurallar ve kaidelere dayalı bir dil olduğu için matematik zekası ve ezber gerektirir. Arapça Kursu Ankara'da, özellikle ilahiyat öğrencileri, iş dünyasında Arap ülkeleri odaklı ticaret yapan kişiler tarafından ve Arap kültürüne ilgi duyan kişiler tarafından tercih edilmektedir" dedi.

Arapça dilinin kaideler bütünü olarak adlandırıldığını ve kelimelerin kökten türediği için fiil ezberi yapıldığını kaydeden Karaağaç, "Bir fiilden farklı manaya gelen fiiller ve kelimeler oluşturulur. Ancak bir dili öğrenmek, o dili kalıplar ile konuşmakla değil, o dilin kültürünü öğrenmekle olur. 3Bilgi Eğitim Kurumları olarak Arapça kurslarımızda, dünyanın en etkileyici ve ahenkli dilleri arasında yer alan Arapçayı, öğrencilerimize kültürü ile birlikte öğretmekteyiz. Sadece belli cümle kalıpları ile değil, Arapçayı günlük hayatta konuşup, anlamaya yönelik öğretmekteyiz. Arapçada fiilleri kalıbına göre ezber ile çekmek yerine düşünme ve yorumlama yetisini de dahil ederek eğlenceli bir şekilde öğretmekteyiz. Kurumumuz tarafından Arapça kursu Ankara, halkının ihtiyacına göre Arapça bir metni okuduğunda anlayabileceği, Arap biri ile karşılaştığında rahatlıkla konuşabileceği şekilde verilmektedir. En kısa sürede pratik Arapçayı öğretmeye yönelik olan kursumuzda, Arap diline hakim olan ve anadili Arapça olan öğretmenler, profesyonel olarak hizmet vermektedir. Arapçayı konuşarak öğrenmeniz sağlanırken, aynı zamanda daha ilk derslerden itibaren pratik Arapça konuşma beceriniz artmaktadır. Kur'an-ı Kerim'i Arapça okuyup, aynı zamanda manasını anlamak isteyenlerinde katıldığı Arapça kurslarımızda, okuduğunuz Arapça metni rahatlıkla Türkçeye çevirme yetisine sahip olursunuz" dedi.

Türkiye'de ticari alanda Arap ülkeleri ile artan ilişkileri sebebiyle Arapça öğrenmeye ilgi ve talebin arttığına dikkat çeken Karaağaç şunları söyledi;

"Özellikle iş dünyasında ve akademik çalışmalarda Arapça bilmek, ticaret ve kültür amaçlı seyahatlerde Arapça konuşabilmek, bir gereksinim halini almıştır. Bu yönüyle Arapça eğitimlerimiz kurumsal şirketlere de hitap etmektedir. İş dünyasında ihtiyaç duyulan Arapça, ülkemizin ticaret yaptığı pek çok ülkenin resmi dilidir ve Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak kabul edilen 6 dilden bir tanesidir." Daha fazla bilgi için: http://www.3bilgi.com/kurslar/arapca-kursu/ internet sitesinden alınabilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arapça Öğrenmek İsteyenlerin Sayısı Gün Geçtikçe Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement