Arapça Yarışmaları Başvurularında Son Hafta - Son Dakika
Güncel

Arapça Yarışmaları Başvurularında Son Hafta

Arapça Yarışmaları Başvurularında Son Hafta

6’ncı Arapça Yarışmaları için başvurular 27 Şubat Cuma günü sona eriyor.

24.02.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6'ncı Arapça Yarışmaları için başvurular 27 Şubat Cuma günü sona eriyor. Arap dünyasının yakından izlediği yarışmalar için şimdiye kadar 729 İmam Hatip Lisesinden 12 bin 179 öğrenci, 725 İmam Hatip Ortaokulu'ndan 6 bin 380 öğrenci başvurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği'nin "Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri" kapsamında Türkiye'deki İmam Hatip Okulları arasında düzenlenen 6'ncı Arapça Yarışmaları'nın başvurularında son haftaya gelindi. 27 Şubat 2015 tarihine kadar başvuruları yapılan 6'ncı Arapça Yarışmaları'na 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren 729 İmam Hatip Lisesinden 12 bin 179 öğrenci, 725 İmam Hatip Ortaokulu'ndan 6 bin 380 öğrenci başvurdu.

İmam Hatip Lisesi öğrencileri Arapça Bilgi, Arapça Şiir Okuma, Arapça Metin Canlandırma ve Arapça Hat/ Kaligrafi kategorilerinde yarışırken; bu yıl ilk defa gerçekleşecek olan İmam Hatip Ortaokulları arası Arapça Yarışmaları Arapça Şiir Okuma, Arapça Hikaye Canlandırma ve Arapça Çocuk Şarkıları kategorilerinde düzenlenecek. Ayrıca Türkiye'deki üç uluslararası İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrenciler de ülke ve kıta bazlı olarak Arapça Şiir ve Arapça Metin Canlandırma dallarında hünerlerini sergileyecek, uluslararası finalde Türkiye ile yarışacaklardır.

6'ncı Arapça Yarışmaları'nın lise bölümünde il/ülke elemeleri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 04 Nisan 2015 Cumartesi günü yapılacak, bölge/kıta yarışmaları ise 02 Mayıs 2015 Cumartesi tarihinde Ankara, Giresun, Rize, Mardin, Malatya, Adana, Burdur, Manisa, Kırklareli, Konya ve İstanbul'da olmak üzere on ayrı ilde yapılacak. İmam Hatip Ortaokulları ise "Videonu çek gönder, yarışmaya sen de katıl!" sloganı kapsamında il ve bölge yarışmalarını sanal ortamda yapacak, bölge birincileri ise Kayseri'de yüz yüze yarışacaklar.

Yarışmaların Türkiye finaline ve ödül törenine ise bu yıl ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşlarından olan Kayseri İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KİM-DER) büyük bir destekle ev sahipliği yapıyor. 21-22-23 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak olan Türkiye finalleri, 23 Mayıs 2015 tarihinde birçok uluslararası, ulusal ve yerel yayın yapan televizyon kanallarında yayınlanacak olan bir ödül töreni ile son bulacak.

Cezayir, Katar, Ürdün, Filistin, Tunus, Suudi Arabistan, Irak ve Mısır başta olmak üzere Arap dünyasının yakından izlediği yarışmalara son hafta içinde başvurmak isteyen okullar başvurularını www.arapcayarismalari.org.tr adresinden yapabilirler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arapça Yarışmaları Başvurularında Son Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement