Arapça Yarışmalarında Finale Doğru - Son Dakika
Yerel

Arapça Yarışmalarında Finale Doğru

Arapça Yarışmalarında Finale Doğru

Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Arapça Yarışmaları’nda 805 imam hatip lisesi ve 3 uluslararası imam hatip lisesinden 21 bin 512 öğrenci Ankara, Giresun, Rize, Mardin, Malatya, Adana, Burdur, Manisa, Kırklareli ve İstanbul’da yapılacak olan bölge yarışmalarında final için yarışacak.

02.05.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Arapça Yarışmaları'nda 805 imam hatip lisesi ve 3 uluslararası imam hatip lisesinden 21 bin 512 öğrenci Ankara, Giresun, Rize, Mardin, Malatya, Adana, Burdur, Manisa, Kırklareli ve İstanbul'da yapılacak olan bölge yarışmalarında final için yarışacak.

04 Nisan 2015 tarihinde 81 ilde Arapça Bilgi, Arapça Şiir Okuma, Arapça Metin Canlandırma dallarında yarışarak il birincisi olan öğrenciler, bugün yapılacak olan yarışmalarda Türkiye finallerine katılmak için yarışacaklar. Ankara, Giresun, Rize, Mardin, Malatya, Adana, Burdur, Manisa, Kırklareli ve İstanbul'da yapılacak olan bölge yarışmalarında 81 ilden öğrenciler ter dökecekler. Konya ve İstanbul'da ise Uluslararası imam hatip lisesinde okuyan öğrenciler kendi aralarında yarışarak kıta elemelerini gerçekleştirecekler. 54 ülkeden yarışmaya katılan öğrenciler Avrupa, Asya, Afrika ve Arap ülkelerini temsil etmek için yarışacaklar. Bu yarışmalarda birinci olan öğrenciler 21 Mayıs'ta yapılacak Türkiye finallerinde birinci olan temsilci okul ile yarışarak uluslararası birinciyi belirleyecek.

Önceki yıllardan farklı olarak imam hatip ortaokullarında da bu yıl ilk defa gerçekleştirilen yarışmalarda, liselerden daha farklı bir yarışma süreci takip ediliyor. "VİDEONU ÇEK GÖNDER" sloganı ile gerçekleştirilen yarışmalara 917 imam hatip ortaokulu 1401 Video ile katıldı. Arapça Şiir Okuma, Arapça Hikaye Canlandırma ve Arapça Çocuk Şarkıları kategorilerinde hazırladıkları kısa videolarını çekerek yarışma koordinasyon merkezine gönderen okulların il birincileri bugün videolarını yeniden çekip göndererek 20 Mayıs 2015 tarihinde Kayseri'de yapılacak olan Türkiye Finallerine katılmak için yarışacaklar.

Yarışmaların finallerine ve ödül törenine bu yıl ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Kayseri İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KİM-DER) ile Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliği yapacak.

İstanbul'daki Bölge Yarışmaları ile Uluslararası Kıta Elemeleri bugün Eminönü Milli Türk Talebe Birliği Konferans Salonu'nda saat 09.00-16.00 arasında gerçekleştirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arapça Yarışmalarında Finale Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement