Arda Turan Barcelona'da, Aydın Yılmaz Boşta - Son Dakika
Spor

Arda Turan Barcelona'da, Aydın Yılmaz Boşta

Arda Turan, rekor bir ücretle Barcelona'ya transfer olurken, bu oyuncu ile Galatasaray'ın altın jenerasyonunda yer alan Aydın Yılmaz ise bir aydır takım bulamadı.

08.07.2015 08:53  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray 'ın altın jenerasyonu olarak adlandırılan 87-88 jenerasyonunda; Ferhat Öztorun, Mehmet Güven, Uğur Demirok, Cafer Can Aksu, Mülayim Erdem, Uğur Erdoğan, Oğuz Sabankay ve Özgürcan Özcan'la birlikte Arda Turan ve Aydın Yılmaz da forma giyiyordu. 'Geleceğin yıldızı' olarak görülen iki futbolcu, birer sezon arayla A takıma yükseldi. Ancak sarı-kırmızılı taraftarların çok şey beklediği oyuncular, birbirinden oldukça farklı kariyerlere imza attı.

İSPANYA'YA 'SİHİRBAZ' DAMGASI

Arda Turan, Manisaspor'da kiralık geçirdiği yarım sezonun ardından yuvaya geri döndü. Harry Kewell, Milan Baros, Cassio Lincoln, Elano Blumer, Fernando Meira gibi üst düzey yabancı oyuncularla aynı forma altında mücadele etti. Yıldız futbolcular arasında adından söz ettiren yetenekli isim, eski başkan Adnan Polat tarafından takım kaptanlığına getirildi. Ancak teknik direktör Fatih Terim ile yıldızını parlatması beklenirken sürpriz bir kararla yurt dışına açılmaya karar verdi.

ATLETICO'DA BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞTU

2011 yılında 12+1 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Atletico Madrid'e giden Arda Turan, kısa sürede fiyatını 24 milyon Euro'ya yükseltti. İspanyol kulübü, Avrupa devlerinin radarına giren başarılı futbolcusu ile 2013'te artı 2 yıllık sözleşme imzaladı ve mukaveleye '41 milyon Euro'ya serbest kalır' maddesi koydu. Madrid temsilcisinde UEFA Avrupa Ligi, UEFA Süper Kupası, İspanya Süper Kupası ve İspanya Kral Kupası Şampiyonluğu yaşarken, 2013-2014'te La Liga'da zafere ulaştı. 10 numaralı formasıyla başarıdan başarıya koşan Türk yıldız, müthiş futbolu sayesinde hayaline kavuştu. Barcelona Kulübü, 34+7 milyon Euro'ya milli futbolcuyu renklerine bağladı. Ayrıca Arda Turan için 80 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli belirlendi. Atletico'nun, veda mesajında Arda'dan 'sihirbaz' diye bahsetmesi dikkati çekti.

FLORYA'DA AYDIN YILMAZ DEVRİ KAPANDI

Avrupa futbolunun zirvesine çıkan Arda cephesinde bunlar yaşanırken, Aydın Yılmaz beklentileri karşılayamadı. Sarı-kırmızılı forma altında uzun yıllar geçirmesine karşın Ocak 2006'da Konya deplasmanında attığı, şampiyonluğun kazanılmasında büyük pay sahibi olan kritik gol ile konuşuldu. Tecrübe kazanması için gönderildiği Manisaspor, İstanbul Başakşehir ve Eskişehirspor'da futboluyla ön plana çıkamadı. Sarı-kırmızılılarda altyapıdan yetiştiği için her zaman ayrı bir önem verildi, ama çalıştığı teknik direktörlerden formayı kapamadı. Fatih Terim'in isteğiyle sözleşmesi yenilense de ilk 11'i zorlayan görüntüde değildi. Wesley Sneijder ve Didier Drogba gibi yıldızlarla oynama fırsatı yakaladı, ama verilen şansları değerlendiremedi. Roberto Mancini ve Cesare Prandelli döneminde ise sakatlıklarla boğuştu. Son olarak Sabri Sarıoğlu ve Emre Çolak'ı yeniden parlatan Hamza Hamzaoğlu'nun da gözüne giremedi.

KENDİSİNE KULÜP ARIYOR

Galatasaray yönetimi, mayıs ayında sözleşmesi sona eren Emmanuel Eboue, Gökhan Zan, Goran Pandev ve kaleci Sinan Bolat'la birlikte Aydın Yılmaz'ın sözleşmesini de yenilemedi. Zira 27 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezon 1'i Süper Lig, 4'ü Türkiye Kupası olmak üzere sadece 5 maçta toplam 130 dakika sahada kaldı. 1988 doğumlu oyuncu, eski takım arkadaşı Arda'nın aksine şu anda kendisine kulüp arıyor. (Kaynak: Radikal)

Arda Turan Barcelona\'da, Aydın Yılmaz Boşta

Son Dakika Spor Arda Turan Barcelona'da, Aydın Yılmaz Boşta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Besle kargayi: Simdi bu haberi yapmak basin özgürlügümü yoksa insan onurunu hice saymakmi. Terbiyesizlik resmen. 24 3 Yanıtla
  • şikeci fener: dünyanın en zengin futbolcusudur aydın aldığı paraları oynadığı dakikaya böl ne messi ne ronaldo o paraları kazanmıyorlar 17 0 Yanıtla
  • Zzz: Bu tür futbolcular sülük gibidir, yapıştımı bırakmıyor. Fb selçuktan kurtuldu biz dr bundan ve sabriden bi kurtulsak tamamdır 8 3 Yanıtla
  • visca barça: önemli olan kardeşlik hukukudur arda mutlaka iniesta neymar ve messiye imzalatacağı bir formayı aydına hediye diye yollar insanlık öldü mü ya 9 1 Yanıtla
  • Tunç Dermanlı: Demek ki yeteneği sınırlı. Elinden gelen bir şey yok. Sündürmemek lazım. 5 1 Yanıtla
  • ....: nasip kismet ya napsin adam 4 0 Yanıtla

Advertisement