Arda Turan'ı Durdurarak Başarılı Olduk - Son Dakika
Spor

Arda Turan'ı Durdurarak Başarılı Olduk

Arda Turan\'ı Durdurarak Başarılı Olduk

Letonya Milli Takımı Teknik Direktörü Marians Pahars, Türkiye maçının ardından konuştu.

14.10.2014 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Letonya Milli Takımı Teknik Direktörü Marians Pahars, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Türkiye ile 1-1 berabere kalmalarının kendileri için bir zafer olmadığını ancak sonuçtan memnun olduğunu söyledi.

Başkent Riga'daki Skonto Stadı'nda oynanan karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Pahars, zorlu bir maç oynadıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"İyi bir performans ortaya koyduk ama aldığımız bu skordan dolayı bulutların üzerinde de değiliz. Ayaklarımız yere basıyor. Bugünkü atmosfer çok hoşuma gitti. Saha içine baktığımızda güzel bir mücadele vardı. Bugün İzlanda maçına oranla daha agresif olmak için farklı bir dizilişle sahaya çıktık. Bu sonuç bizim için zafer değil ama 1 puan tatmin edici. İlerleyen maçlar için teşvik edici nitelikte."

Türk Milli Takımı'ndaki oyuncuların büyük kulüplerde forma giydiğini kaydeden Pahars, "Türk oyuncular, iyi kulüplerin formasını giyiyor. Hatta Avrupa'nın en iyi kulüplerinden Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan birçok futbolcu var. Bana göre Avrupa'da pozisyonunun en iyi oyuncusu Arda Turan, Atletico Madrid forması giyiyor. Ama benim iki oyuncumun kulübü bile yok" diye konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in maç sonrasında "tesadüfen kazandılar" açıklamasını "bahane" olarak nitelendiren Pahars, "Bugün, son bölümde maçı kazanabilirdik. Kaçırdığımız bir gol var. Kadromdaki futbolcuların büyük bölümü Letonya Ligi'nde oynuyor. Bu 1 puan elbette bizim için bir zafer değil" yorumunu yaptı.

Letonyalı teknik adam, milli takımın kaptanı Arda Turan'ı durdurmayı başardıklarına da değinerek, "Bugün Türkiye'nin taktik planını bozmak için Arda'yı durdurmayı seçtik. Bunda da başarılı olduk. Arda, seçkin ve çok kaliteli bir oyuncu. Bugün zaman zaman tehlike de oluşturdu" değerlendirmesinde bulundu.

Ödüllü EURO 2016 Fantezi Futbol oyununu oynamak için tıklayın!

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Arda Turan'ı Durdurarak Başarılı Olduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement