Arda Turan İsyan Etti: Samimi Bir Şekilde Dua Ettim - Son Dakika
Spor

Arda Turan İsyan Etti: Samimi Bir Şekilde Dua Ettim

Leverkusen maçının penaltı atışları esnasında orta sahada dua ederek arkadaşlarına destek olan Arda, "Bazıları şov yapıyor dedi ama kalplerdekini Allah bilir" dedi.

26.03.2015 15:28  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atletico Madrid'de gösterdiği performansla herkesin takdirini toplayan Arda Turan, TRT Spor'da yayınlanan Futbol VIP programına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arda Turan, penaltılarla Leverkusen'i eleyerek çeyrek finale kaldıkları maçta dua ettiği görüntüler için "Leverkusen maçında her müslüman gibi oturup dua ettim. Bazıları şov yapıyor dedi ama kalplerdekini Allah bilir" dedi.

"GALATASARAY BENİM YUVAM"

"Top topladığım günler hayatımın en özel anlarıydı." diyen Arda, "Ali Sami Yen'in çimlerine ayak basabilmek. Ne olursanız olun isterseniz turist olun isterseniz yabancı olun top toplayıcı olarak orada olmak çok özeldi benim için. Oralaradan Galatasaray kaptanlığına uzanan özel bir yolum oldu. Galatasaray benim yuvam. Ailem. Onların başarılı olması için dua ediyorum. Galatasaraylı olmak beni her zaman mutlu ediyor. Ben ekmek yediğim yeri asla unutmam. Bu camia beni büyüttü. Galatasaray benim hayatım boyunca evim olacak. Hayatta en sıkı sarıldığım şey Galatasaray. Benim en büyük profesyonelliğim içimdeki amatör ruh. Bunu kaybetmemeliyim." ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN EN ZOR LİGİNDE OYNUYORUM"

La Liga'nın zorluğundan bahseden milli futbolcu, "Hayatım boyunca yaşadığım sıkıntıların hiçbirisi saha içiyle ilgili olmadı. Saha içi performansımla ilgili sıkıntılar yaşamadım bu sebeple her zaman kendime güvenim tamdı. Atletico Madrid ile büyük gelişme gösterdim. İşler çok iyi gitti. Özel bir takıma sahibiz. Geçen sene çok özeldi ama geride kaldı. Şampiyonlar Ligi finali çok dramatikti. Bu sene çok oyuncu kaybettik ama performansımız muhteşem bence. Real Madrid ve Barcelona dünyanın en özel oyuncularını olduğu takımlar dünyanın en zor liginde başarılı olmak çok büyük bir iş. Bunları başaran bir takımın parçası olmaktan gurur duyuyorum." dedi.

"SAMİMİ ŞEKİLDE DUA ETTİM"

Leverkusen maçında çok konuşulan dua ettiği görüntüler için düşüncelerini anlatan Arda, "Normalde ben penaltı atışlarına bakmam. Sırtımı dönüm dua ederim. İlk penaltıda bunu heyecandan unuttum. Çok heyecanlıydım. Miranda 'her zaman dua ediyorsun dönüp arkanı dua etsene' dedi . Her müslüman gibi Allah'a dua ettim. Oturup dua ettim. Bazı insanlar 'şov yapıyor' dedi. İnsanların ne dediği çok önemli değil. Çünkü kalplerdekini en iyi Allah bilir. Ben Allah'a samimi şekilde dua ettim. Hatta Ömer ve Hakan penaltıya giderken onlar için de Allah'ım hayırlısını ver diye dua ettim. Ötekiler kaçırsın isterken bizim çocuklar için hayırlısını istedim. Çünkü arkadaşınıza karşı kazanmak istiyorsunuz ama çocuklar da üzülsün istemedim açıkçası. Turu geçince kısa bir sevincin ardından çocukların yanına gittim. Ben de o durumda olabilirdim. Ben bildiğim inandığım şekilde dua ettim. Ben hayatta her işimi dua ederek yapıyorum. Ben çalışıyorum elimden gelenin en iyisini yapıyorum tevekkül ediyorum. Gerisini allah bilir." dedi.

"HEDEFİMİZ DEVLER LİGİ"

Bu sene Atletico Madrid olarak gerçekçi hedefimiz Şampiyonlar Ligi. Ligi de kovalayacağız 14 tane final maçımız var ama biraz geride kaldık. Çeyrek finalde rakibimiz Real Madrid. Madrid derbisi. Dünyanın önemli derbilerinden. Real Madrid'i geçip yarı finale kalmak için her şeyimizi vereceğiz. Bence istatistiklerim inanılmaz. 5 tane inanılmaz kupaya sahibim. Benim için istatistik kazanılmış kupalardır. Bu kadar başarılı bir takımın 10 numarasını az asist yapıyor az gol atıyor diye eleştirmek mantıklı değil. Tabiki gol atmak asist yapmak insanın gururunu okşuyor. Galatasaray'da çok iyi istatistiklerimin olduğu sezonlarda kupa kazanamadım. Beni başarısız kıldı bunlar. Galatasaray'da kariyerimin en iyi asistlerini yaptım, goller attım ama bir şey kazanamadık.

"CÜNEYT ÇAKIR'LA GURUR DUYUYORUM"

"Cüneyt Çakır ülkenin gurur oldu." diyen milli futbolcu, "Şampiyonlar Ligi finalinde 4. hakemdi soyunma odasında konuştuk. Muhteşemdi. Çok rahat. Dünyanın en baskıcı futbolcularıyla, statlarıyla başa çıkıyor etkilenmöiyor. Cüneyt Çakır ile gurur duyuyorum. Çünkü büyük işlere imza atıyor." dedi.

"NEDEN FEDERASYON BAŞKANI OLMAYAYIM"

İlk hedefinin teknik direktörlük olduğunun altını çizen Arda, "Yaşım ilerledikçe yöneten kadroda olmak istiyorum. Federasyon başkanlığını da düşünüyorum. Hayallerim var. Bu hedefler için çalışıp kendimi geliştireceğim. Futbolu bıraktıktan sonra sıfırdan bir eğitim almak istiyorum. Spor yöneticiliği üzerine. Türk milli takımının formasını giyiyorum, Galatasaray'da kaptanlık yaptım, Atletico'da oynuyorum. Neden ben Federasyon başkanı olmayayım da başkaları olsun. İnsanlardan şunu istiyorum. 'Sadece ben neden federasyon başkanı olmayayım' cümlesini almasınlar arkasına önüne baksınlar. Futbolculuk kariyerimde alacağım eğitimlerle bunu başarır ve yönetebilirim diye düşünüyorum." dedi.

KRAMPON FIRLATMA KONUSU

Hakeme krampon fırlattığı için duyduğu pişmanlığı anlatan Arda, "Evet pişman oldum. Çünkü beni örnek alan genç kardeşlerimiz var. Hakeme atmadım aslında. O an sinirli böyle bir olay yaşandı ve çok üzüldüm. Önemli oyuncuların önemli hataları olabilir. Kötüyü örnek almamak lazım. Bazen sahada böyle şeyler olabiliyor. Bundan dolayı pişmanım. Günlerim yorucu geçiyor. Çok maç oynuyoruz. Hem bedenen hem de beynim yoruluyor. Mutluyum, huzurluyum, keyifliyim. Önemli başarılar yaşıyorum; bu da bana iyi hissettiriyor. Ülkemin insanının desteğini dualarını aldıkça kendimi özel hissdiyorum. İnsanlara örnek olabilmek çok güzel. Aileleri görüyorum çocuklarına Arda ismini veriyorlar. Bu beni çok etkiliyor." ifadelerini kullandı.

"HER ANIN TADINI ÇIKARTIYORUM"

Hayatım boyunca içimden geldiği gibi davrandım. İnandığım doğrularla devam ediyorum. Hayatımın her alanında böyle davranıyorum. Başarı için dua ediyorum, çalışıyorum, Allah'a dua ediyorum. Allah da veriyor diye düşünüyorum. Çok dua alıyorum. Çok düzenli bir hayatım var. 35-36 yaşına kadar futbol var ve ben bunun her anının tadını çıkartıyorum.

Arda Turan İsyan Etti: Samimi Bir Şekilde Dua Ettim
Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Arda Turan İsyan Etti: Samimi Bir Şekilde Dua Ettim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • adiordan: Bir elin yağda diğeri balda tuzun kuru. Arda nin samimiyetine inanmıyorum. Adam gibi adam diyenler Arda nin yaptığı 5 hayır hasenat söyleyin bana, 7 14 Yanıtla
  • AFRIKA: tanrıya konuştum aynen şunu dedi: afrikada o kadar aç insan varken ardanın maçını mı düşünecem. 3 11 Yanıtla
  • hayat adamı: ZİNA İÇKİ KUMAR VAR SONRA ..ALLAH DEE 5 7 Yanıtla
  • Sakaryalı: Kazandığı milyon eurolara dua ediyordur ama tutmaz yukarıdan görüyolar palyacoyu 2 8 Yanıtla
  • kıskanmayın..: istediğiniz kadar kıskanın. . arda bu ülkenin gururudur. . ülkemin reklamını on numara yapıyor. . vefalı, mütevazi, vatanını milletini seven adam gibi adam. . burdaki olumsuz yorumlarınızın sebebi ya kıskananlardır ya hainlerdir yada hastalardır. . 9 0 Yanıtla
  • Yuhhh: Kalpsiz adam 2 5 Yanıtla
  • mtn: Turk gencer ep neden sakallı??? Hepsi salafi mi??? 0 3 Yanıtla
  • mtn: Cinayetler, tecavuzler, kazalar, yolsuzluklar, yoksulluk, işsizlik almis başını gidiyor. . . memleket de elden gidiyor. . . sizi de böyle boş şeylerle oyaliyorlar. . . bugün insanlik icin, vatan millet icin, allah icin ne yapiyoruz???? Metin Yazar 2 0 Yanıtla
  • 123: kalplerdekini allah bilir muhakkakta, senin kalbindeki yüzünden okunuyor. 2 0 Yanıtla
  • AGRI 04: Önce adam ol Sen o mili takima ne verdin de federasyon baskani olacan kendini Her halde bekenbaur platini figo falan saniyorsun hic biriniz o mili Formanin hakini vermediniz vatandas olarak hakimi helal etmiyorum bir baska miletler gibi sevindirmediniz neymis zor lig te ki takimada oynuyormus o duan artiysa biraz da holanda macina yap duayi 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • TÜMOSAN Konyaspor Teknik Direktörü: Böyle bir sonuç beklemiyorduk
    19:33 TÜMOSAN Konyaspor Teknik Direktörü: Böyle bir sonuç beklemiyorduk

    TÜMOSAN Konyaspor'un teknik direktörü Fahrudin Ömerovic, Corendon Alanyaspor'a 2-0 mağlup oldukları maçın ardından beklenmeyen bir sonuç olduğunu söyledi. Ömerovic, takımın yaşadığı şok etkilerden bahsederek Alanyaspor'u tebrik etti. Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz ise mağlubiyetten üzüntü duyduklarını ve taraftarın desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

  • Avrupa Triatlon Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Kupası Mersin'de Gerçekleştirildi
    19:33 Avrupa Triatlon Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Kupası Mersin'de Gerçekleştirildi

    Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) ve Mersin Yenişehir Belediyesi iş birliğiyle Mersin'de düzenlenen Avrupa Triatlon Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Kupası'nda sporcular mücadele etti. Yarış sonunda ödüller sahiplerini buldu.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı
    18:54 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın evinde Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Isınma ve 5'e 2 pas çalışmalarının ardından maçın son taktik çalışmaları gerçekleştirildi. Gaziantep FK, bu antrenmanla birlikte hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

  • Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı
    18:43 Karaman'da Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Başladı

    Türkiye Satranç Federasyonu faaliyetleri içinde yer alan Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası, Karaman'da başladı. Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, 78 takım ve 400 sporcu katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, organizasyonda elde ettikleri başarıların yanı sıra yetiştirdikleri sporcularla tüm dünyada ilgiyle takip edildiklerini vurguladı. Turnuvada dereceye giren sporcular, Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak.

  • Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi
    18:33 Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında 330 öğrenci güreş ve masa tenisi yarışmalarına katıldı. Dereceye giren sporcular, 23 Nisan'da yapılacak törende ödüllerini alacak.


Advertisement