Ardahan Belediyesi'nde Bayanlara Yönelik Sohbet ve Konferans Programları - Son Dakika
Yerel

Ardahan Belediyesi'nde Bayanlara Yönelik Sohbet ve Konferans Programları

Ardahan Belediyesi\'nde Bayanlara Yönelik Sohbet ve Konferans Programları

Ardahan Belediyesi bayan personeline, Kadın Eli Projesi kapsamındaki bayan kursiyerlere ve Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) İŞKUR’da çalışan bayanlara Ardahan Belediyesi Yalnızçam salonunda, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nden Psikolog Güven Yılmaz, tarafından sağlık, aile-evlilik hukuku ve iletişim becerileri konularında eğitim semineri verildi.

05.12.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Belediyesi bayan personeline, Kadın Eli Projesi kapsamındaki bayan kursiyerlere ve Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) İŞKUR'da çalışan bayanlara Ardahan Belediyesi Yalnızçam salonunda, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden Psikolog Güven Yılmaz, tarafından sağlık, aile-evlilik hukuku ve iletişim becerileri konularında eğitim semineri verildi.

Konferansın birinci gününde sohbet ve konuşma yapan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy; "Bir şehrin altyapısı ve parklarının istenilen düzeyde olsa da, bu şehirdeki bireyler mutlu değilse bunların hiçbirinin anlamı yoktur. Eğitim programı ve Konferanslar bu anlamda Aile birliğinin devamının sağlanmasına katkıda bulunup, sonradan karşılaşacağı pek çok sorunun peşinen önüne geçebilmek için en büyük destektir. Aile toplumun en küçük ve en önemli yapı taşıdır. İyi bir toplum ancak ve ancak iyi bir aileye dayanabilir. Ailenin içinde yaşadığı problemler o toplumun problemlerine neden olabileceğini bilincinde olmalıyız. O nedenle ailenin her zaman mutlu ve huzurlu olması önemli olmakla birlikte, yerel yönetimlerin nihai hedefinin vatandaşın refah seviyesini yükseltmek ve onlara mutlu bir gelecek hazırlamaktır. Toplumumuzda zaman zaman aile içinde bir takım sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntıların en aza indirgenmesi ve şartların aile bireylerini bir arada tutabilecek şekilde iyileştirilmesi adına çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyoruz. Belediyemizin çok amaçlı Yalnızçam salonunda kadınlara yönelik konferanslar, seminerler, kadın hakları konulu paneller gibi sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek olup, kadınlarımızın bilinçlendirilmesi, sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması sağlanacaktır" dedi.

Konferansın İkinci gününde ise sunum ve konuşma yapan Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğünden, Psikolog Güven Yılmaz; Evlilik öncesi iletişim, aile yapısı ve ailedeki sorunlar ile çözümleri konusunda görüşlerini belirtti. Seminerde yuva kuracak olan genç çiftlerimizin daha sağlıklı, mutlu ve uzun ömürlü bir birliktelik gerçekleştirmeleri için sağlıklı bir evliliğe ihtiyaç duyulduğunu ve sağlıklı bir evlilik için yapılması gerekenler anlatıldı.

Konferanslar her hafta Salı ve Perşembe günleri yapılacağı ve konferansa şehirde ikamet eden bayanlarında katılabileceği belirtildi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan Belediyesi'nde Bayanlara Yönelik Sohbet ve Konferans Programları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement