Ardahan CHP Yönetimi Görevden Alındı - Son Dakika
Yerel

Ardahan CHP Yönetimi Görevden Alındı

Ardahan CHP Yönetimi Görevden Alındı

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem CHP MYK tarafından görevinden alındı.

05.03.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem CHP MYK tarafından görevinden alındı.

CHP Ardahan İl Örgütünde yaşanan sıcak gelime partide şok etkisi yaratırken, bazı partililer tarafından tepkilere neden oldu. CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından alınan karar gereği İl Başkanlığına Sırrı Cantürk Atalay atandı. Atalay, önümüzdeki günlerde yeni yönetimini oluşturarak Genel Seçimin ardından partiyi olağan üstü kongreye götürecek.

CHP'de yaşanan bu sıcak gelişme partinin genel seçim öncesi toparlanması için çalışacaklarını söyleyen yeni İl Başkanı Sırrı Cantürk Atalay, süreci en iyi şekilde idare ederek partisinin Genel Seçimde en büyük başarıyı sağlaması için çalışacağını söyledi. Atalay, önümüzdeki günlerde basına bilgi vereceğini de sözlerine ekledi.

Bazı partililer bu değişikliği olumlu karşılarken, bazı partililer ise seçime az bir zaman kala böyle bir değişikliğin yanlış olduğuna vurgu yaparak 'Dereyi geçerken at değiştirilmez' ata sözünü hatırlatarak bu değişikliğin partiye faydasından çok zararı olacağını savundular.

İLÇE TEŞKİLATINDAN TEPKİ

CHP Merkez ilçe başkanı Nehir Alparslan ve yönetimi konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, Seçimle gelmiş birinin ancak seçimle gitmesi gerektiğini savunarak set tepki gösterdi. Alparslan "İl Başkanımızın görevden alınış şekline karşıyız. Seçimle gelmiş birinin ancak seçimle gitmesini savunuyoruz. Seçime kısa bir zaman kala yapılan bu atamanın partimize yarar değil zarar getireceğini düşünüyoruz. Bizler yinede birer partili olarak partimizin başarısı için elimizden geleni yapacağız. Birilerinin yukarıdan dizayn ettiği oyunlarla il başkanını görevden alınmasını doğru bulmuyoruz. Yapılan bu haksızlığa elimizden geldiği kadar dik duracağız" dedi.

TEKİN BİNGÖL'E TEPKİ

Görevden alınan CHP yönetimin büyük başarılara imza attığını hatırlatan Merkez İlçe yönetiminden Mehmet Özdemir, "Yaklaşan seçimler öncesi il başkanımız ve yönetimi görevden alınmıştır. Bu görevden alınmada rolü olan Tekin Bingöl'ü kınıyoruz. Biz burada ön seçim istedik ama yapmadılar. Bir sosyal demokrat partiye bu yakışmaz. Bizler kimsenin maşası olmayacağız."

Gürsel Tekine seslenen Özdemir, İstanbul kolay, biraz'da Ardahan'a kulak verin, Burada ön seçim yapsaydınız. Aday adaylarımızın hiç biri Ardahan'a gelmedi, bu CHP adaylarına yakışmaz. Yönetim görevden alınacaksa Merkez ilçe yönetimi ve İlçe yönetimleri ile görüşülseydi. Bizler atanan il başkanına karşı değiliz. Ancak başarılı bir yönetimin görevden alınmasına karışıyız. Eğer bizlerin sesine kulak verilmezse bizlerde istifaya hazırız" dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan CHP Yönetimi Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement