Ardahan'da "4006 Tübitak" Bilim Fuarı - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da "4006 Tübitak" Bilim Fuarı

Ardahan\'da "4006 Tübitak" Bilim Fuarı

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle Kazım Karabekir Yatılı Bölge Ortaokulu’nda düzenlenen Bilim Fuarı’nda öğrenciler yaptıkları projeleri sergiledi.

28.05.2016 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle Kazım Karabekir Yatılı Bölge Ortaokulu'nda düzenlenen Bilim Fuarı'nda öğrenciler yaptıkları projeleri sergiledi.

Fuarda, öğrencilerin yaptığı, İstanbul'un fethinin maketi, Haritmat, Yeryüzü şekilleri, yaşayan Mimar Sinan, Güzel Türkçemiz gibi toplamda 62 proje yer aldı. Bilim Fuarı'nın proje sorumluluğunu üstlenen Matematik öğretmeni Tolga Öztürk ile İngilizce Öğretmeni Arzu Akgün, öğrencilerle birlikte gerçekleştirdikleri proje ve deneyleri Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü yardımcısı Fikret Çerkezoğlu ve fuara katılanlara anlattı. Öğrencilerin yaptıkları eserler büyük ilgi gördü.

Okul müdürü Tahir Koçak, fuarda yaklaşık 62'ye yakın farklı projenin bulunduğunu söyledi. Koçak, "TÜBİTAK'ın desteğiyle düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda toplam 62 projeyi öğrencilerimiz danışman öğretmenlerinin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Sevgili öğrenciler, Biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır." Şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü yardımcısı Fikret Çerkezoğlu, ise fuarı çok beğendiğini belirterek, "Bilim fuarları öğrencilerimizin vizyonunu genişletmekte ileriye farklı bir gözle bakmalarını sağlayan onların bakış açılarını zenginleştiren, geliştiren bir çalışmadır. Öğrencilerimizin hepsinin gözlerini ışıl ışıl görüyorum. Çocuklarımızı gerçekten bir şeyler yapmanın ve kayda değer çalışmalar yapmanın sevinci içerisinde gördüm. Öğrencilerimize teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'da '4006 Tübitak' Bilim Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement