Ardahan'da Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri

Ardahan\'da Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri

Ardahan’da, bu yıl 12.cisi düzenlenen "Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri" 15-16-17 Temmuz 2016 tarihlerinde yapılacak.

13.07.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'da, bu yıl 12.cisi düzenlenen "Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri" 15-16-17 Temmuz 2016 tarihlerinde yapılacak.

Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Dr. Alper Akçam, bu yıl 12.cisi yapılacak olan etkinliğe çok sayıda bilim adamı ve sanatçının etkinliklere eşlik edeceğini söyledi.

Bu yılki etkinliğini temasının "Göç ve Göç kültürü" olduğunu hatırlatan Dr. Alper Akçam, "Burada, bu üç günlük süre zarfında yapacağımız faaliyet ve konuşmalarda yöredeki ve bölgemizdeki göç ve göç kültürü üzerinde duracağız. Katılımcıların değerli katkıları ile gerçekleşecek bu sanatsal ve bilimsel etkinlik, göç olgusuna, güncel bakış açılarını yakalama fırsatı bulacağız" dedi.

Akçam ayrıca Kültür sanat günleri kapsamında tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunları da dile getireceklerini söyleyerek, " Dünyanın en büyük projesi Kafkas arısıdır. Kafkas arısının kıymetini bilmezsen, bin bir çeşit çiçeğin kıymetini bilmezsen hiçbir şey yapamazsın. Buranın ekolojik dengesiyle oynamaya hiç kimsenin hakkı yok. Yani buradaki tabiatı bozacak en ufak girişim buraya ihanettir. Bu coğrafyada 500 bine yakın insan Kafkas arısını bize armağan eden tabiatın ürünü olarak karnını doyuruyor. Bizim yöremiz dışında Anadolu'da hayvancılık ölmüştür. Niye? Çünkü bu yörenin doğal desteği var. Bu bölge Anadolu'nun Su deposudur adeta. ve bütün bu gerçekler ortada dururken Ardahan'a dışarıdan bir takım kalkınma projeleri yapılmaya çalışılıyor. Tarıma, hayvancılığa ve ülkenin doğal kaynaklarına gereken önem verilmediği ve özellikle de üreticinin örgütlenmesi konusunda da hiç kılını bile kıpırdatmadığı için Türkiye bu halde. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde üretici tek başına süt satmaz, üretici tek başına bal satmaz. Kooperatifi vardır, birliği vardır ve onun aracılığıyla ürününü satar. Ama bizde üretici çıplak et yani tüccarın karşısında borçlanıyor. Bireysel destekle bir yerlere varılmaz. Bütün bunlar iyi niyetin girişimi olarak kabul edilebilir. Yani hükumetin bireysel destekleme politikaları var ama vatandaş aldığı para ile bunu yapmıyor. Destekleme aldığı zaman ahırına, hayvanına yatırmıyor. Başka bir yerlere yatırıyor. Bu para desteğiyle olmaz, bilinç desteğiyle olması lazım, örgütlenme desteğiyle olması lazım. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin asıl altyapıları tarımdır. Avrupa'nın ve dünyanın bir çok ülkesinde sanayi yoktur ama coğrafyalarını çok iyi değerlendiriyorlar. Kültür sanat günleri kapsamında bu tür sorunları da dile getireceğiz." dedi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'da Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement