Ardahan'da Kız Öğrencilere Aziz Sancar Teşviği - Son Dakika
Güncel

Ardahan'da Kız Öğrencilere Aziz Sancar Teşviği

Ardahan\'da Kız Öğrencilere Aziz Sancar Teşviği

Ardahan'da kız öğrencilere Aziz Sancar teşviğiNobel Kimya Ödülü sahibi Türk Bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar adına başlatılan, kız çocuklarının bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimine yönlendirmeyi amaçlayan 'Prof. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM' kampları projesi Ardahan'da gerçekleştirildi.

29.04.2016 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'da kız öğrencilere Aziz Sancar teşviği

Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk Bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar adına başlatılan, kız çocuklarının bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimine yönlendirmeyi amaçlayan 'Prof. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM' kampları projesi Ardahan'da gerçekleştirildi.

Ardahan Üniversitesi Spor Salonunda gerçekleştirilen 'Prof. Aziz Sancar Kız Çocukları İçin STEM' projesine Ardahan'da ki okulların 6. sınıfında okuyan yaklaşık 100 kız öğrenci katıldı. Açılış Konuşması yapan Ardahan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Türk Bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Nobel Ödülü aldığını hatırlatarak, "Nobel ödülü aldıktan sonra kendisi durmamış ve 'kız öğrencilerle başka bir yola çıkabilir miyiz', diye düşünmüş. Bu yolculukta neleri paylaşabiliriz diye düşünmüş" dedi.

Proje Ceo'su Gökhan Coşkun yaptığı konuşmada, şehirlerin kaderini değiştirecek bir kırılma noktası oluşturmak istediklerini bildirdi. Kız öğrencilere Bilim, Matematik, Mühendislik ve Teknoloji eğitimine ilişkin merak uyandırmak, bu duygudan yola çıkarak farkındalık yaratmak için Aziz Sancar ve ekibi olarak yola çıktıklarına dikkati çeken Gökhan Coşkun, şunları söyledi:

"Temel amacımız bir mucit, bir üstün yetenekli öğrenci veya benzeri tanımlamalarla karşılaştığımız öğrenci yetenek avcılığı değil. Öğrencilerimizin tamamında var olduğuna inandığımız merak duygusuna uygun rol modeller üzerinden dokunmak istiyoruz. Kız çocuklarımız sonraki eğitim hayatlarında üniversiteye aday olduklarında bu bölümleri içeren alanlara yönelik bir talep bir istek gelişsin istiyoruz. Bunu neden istiyoruz? Bunu yaparken aynı zamanda Ardahan'daki kız çocuklarımızın dolayısıyla onların ailelerinin, arkadaşlarının ulusal alanda, dünyada ne olduğunu görebileceği bir temel oluşturmak istiyoruz. Yani Ardahan'ın dışına çıkıp, Türkiye'nin dışına çıkıp bu konuda Dünyada ne oluyor, bu yaş gurubunda fark ettirmek istiyoruz. Projenin temel amaçları bunlar. Burada bu projede ismini ve katkılarını ortaya koyan Aziz Sancar, Nobel ödülünü alan bir bilim insanı olmasının ötesinde bizce büyük bir önem daha taşıyor. Bize göre Aziz Sancar 500 yılık bir zaman dilimine yakın diyebileceğimiz zaman içerisinde, bu coğrafyada temsil ettiği kültürden, coğrafyadan pek çıkmamış bir bilim başarasının kırılma noktası olmuştur."

22 ÖĞRENCİYE ÖDÜL

Coşkun, proje sonunda eğitsel faaliyetler gerçekleştireceklerini, kurayla 22 öğrenciyi ödüllendirileceklerini bildirdi. Coşkun, "Bir öğrenciyi Amerika'da Slikon Vadisine yaz kampına, bir öğrenciyi Güney Kore'de Seul'de bir haftalık yaz kampına, 10 öğrenciyi Konya'daki TÜBİTAK merkezinde 2 günlük kampa göndereceğiz. 10 öğrencimizi ise 10 tablet bilgisayarla ödüllendireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ardahan'da Kız Öğrencilere Aziz Sancar Teşviği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı
    10:25 Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı

    Denizli'nin önemli Milli Mücadele kahramanlarından Köpekçi Nuri Efe anısına yapılan abidenin 13 yaşındaki bir çocuk tarafından yanlışlıkla yakıldığı ortaya çıktı. Aile, tadilat masraflarını üstlendi.

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement