Ardahan'da Kurban Bereketi - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da Kurban Bereketi

Ardahan\'da Kurban Bereketi

Vali Ahmet Deniz, sadece Kurban Bayramı dönemi, Ardahan'a girecek paranın 120 milyon lira olacağını söyledi.

22.09.2014 16:41  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AA muhabiri açıklamalar yapan Deniz, bir yılda ortalama 100 binden fazla büyükbaş ile 30 bin küçükbaş hayvanın başka illere sevkinin gerçekleştiğini, bunun 30 ile 35 bininin kurbanlık olarak il dışına çıktığını kaydetti.

Sadece kurbanlıklardan elde edilecek gelirle Ardahan'ın 120 milyon lira kazanç sağlayacağını ifade eden Deniz, şöyle konuştu:

"Minimum olarak hesapladığımızda ilimizden 30 bin kurbanlık gidecek. Bu 35 bini de bulabilir. Biz 30 bin olarak hesaplıyoruz. Yani minimum olarak hesaplıyoruz. Ortalama bir büyükbaşın 4 bin liradan satıldığını hesapladığımızda, bu rakam 120 milyon lira demek. Nüfusu 105 bin olan bir şehre bir yılda sadece kurban döneminde üstelikte sadece büyükbaşta 120 milyon paranın girmesi küçümsenmeyecek kadar büyük bir ekonomik girdidir."

Söz konusu paranın Ardahan'a dönmesi halinde kent ekonomisinin canlanacağını belirten Deniz, paranın yatırım olarak Ardahan'da değerlendirilmesini istedi.

Deniz, "Bunu yatırıma dönüştürmeliyiz. Tamamı olmazsa bile büyük bir kısmını Ardahan'da yatırıma dönüştürmeliyiz. Çünkü bu paranın Ardahan'da yatırıma dönüşmesi, üreticimizin daha fazla kazanması ve göçün de durması anlamına gelir" dedi.

Deniz, kazanılacak paranın, işletmelerin modernize edilmesi için de harcanmasını istedi.

Ardahan'ın gelecek vaat eden bir il olduğunu ifade eden Deniz, Aktaş Sınır Kapısı ve demir yollarının faaliyete geçmesiyle Ardahan'da hayvancılığın daha önemli bir noktaya taşıyacağını sözlerine ekledi. - Ardahan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ardahan'da Kurban Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement