Ardahan'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Ardahan\'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Ardahan Defterdarlığı, "26. Vergi Haftası" etkinlikleri kapsamında 2014 yılında vergi rekortmeni olan mükelleflere plaket verdi.

04.03.2015 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Defterdarlığı, "26. Vergi Haftası" etkinlikleri kapsamında 2014 yılında vergi rekortmeni olan mükelleflere plaket verdi.

Özel bir konferans salonunda vergi rekortmenlerine plaketlerinin verilmesi nedeniyle düzenlenen törene Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Yeşilöz, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda temsilcileri ile iş adamları ve sanayiciler katıldı.

Törende konuşan Vali Ahmet Deniz, "Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Çünkü vergilerimiz, Ardahan'ın en ücra köşesinde bir okula dönüşüyor, bazen içme suyuna, bazen de yol oluyor. Gerçek anlamda katma değer yaratan, istihdam yaratan ve bunlarla birlikte vergisini veren vatandaşlarımız en hayırlı işi yapmaktadırlar. Gerçek anlamda üreten ve vergisini veren bütün mükelleflere şükranlarımı sunuyorum. Ardahan ilimiz de tahsilat oranına baktığımız zaman yüzde 84'lük oran ile 14'ncü sıradayız. Bu da gösteriyor ki Ardahanlı vatandaşlarımız üzerine düşen görevi dört dörtlük yerine getiriyor. O zaman bizlerinde görevi gece gündüz demeden hemşehrilerimizin hizmetinde olmaktır" dedi.

Vergi toplamada en büyük gayreti Defterdarlık çalışanlarının gösterdiğini de belirten Vali Deniz, Defterdar Mehmet Doğan ve kurum çalışanlarına ayrıca teşekkür etti.

İl Defterdarı Mehmet Doğan da, "Devletimizin vatandaşlarımıza sunmuş olduğu eğitim, sağlık, adalet gibi hizmetler ile birçok temel altyapı hizmetleri yerine getirebilmesi için parasal kaynaklara ihtiyaç vardır. Kamu hizmetlerinin finansman kaynağı toplanan vergilerdir. Bu nedenle herkesin kazancını vergilendirmesi anayasal bir ödevdir. İlimiz vergi tahsilat oranında Türkiye 14'ncüsüdür. Hedeflerimizin gerçekleşme oranı ise yüzde 99,2'dir" diye konuştu.

Konuşmalarından ardından Kurumlar ve Gelir vergisinde ilk üçe giren mükelleflere protokol üyeleri tarafından plaket verildi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement