Ardahan'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Ardahan'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Türkiye'nin iklim özellikleri bakımından en soğuk kentlerinden Ardahan'da, Posof ilçesinde yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

07.01.2017 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin iklim özellikleri bakımından en soğuk kentlerinden Ardahan'da, Posof ilçesinde yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Kentte bir süre önce etkili olan kar yağışının ardından gece hava sıcaklığı yer yer sıfırın altında 30 dereceye kadar düştü. Olumsuz hava koşullarının, yaban hayatını olumsuz yönde etkilemesi üzerine Posof Kaymakamlığı hareket geçti.

Kaymakam Enver Yılmaz, Belediye Başkanı Cahit Ulgar ve beraberindekiler, ilçenin Eminbey köyü dağlık alanlarında belirlenen üç farklı noktaya, yem, ot ve tavuk eti bıraktı.

Doğal hayatı görüntülemek isteyen Yılmaz, ormanlık alanda belirlenen bir ağaca fotokapan yerleştirdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, millet olarak doğaya ve yaban hayvanlarına karşı sorumluluk taşıdıklarını belirtti.

Yaban hayatını canlı tutmak amacıyla çalışma yaptıklarını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Amacımız bu yıl sert geçen kış şartlarında yaban hayatının olumsuz etkilenmesini önlemektir. Biz canlıya değer veren bir medeniyetin mensubuyuz. Bu sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz. Doğadaki tüm canlıları korumak için çalışıyoruz. Bu çalışmamıza vatandaşımızın da destek için elinden geleni yapacağından şüphemiz yok."

Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek de kent genelinde doğaya bırakılmak üzere 700 kilogram ot, 2 ton buğday, 1,5 ton parça tavuk alımı yaptıklarını anlatarak, "Yeter ki doğal yaşamımızı koruyalım. Gerektiğinde daha fazlasını dağıtacağız. Çünkü bizim buradaki tek gayemiz yaban hayvanlarının popülasyonunu attırmaktır." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ardahan'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement