Ardahan'daki Çatışmada Ölen Kanber Morkuç Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Ardahan'daki Çatışmada Ölen Kanber Morkuç Toprağa Verildi

Ardahan\'daki Çatışmada Ölen Kanber Morkuç Toprağa Verildi

Ardahan'ın Göle İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle jandarma arasında çıkan çatışma sırasında PKK'lıların minibüsü taranması sonucu ölen Kanber Morkoç'un cenazesi bugün toprağa verildi.

14.07.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan'ın Göle İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle jandarma arasında çıkan çatışma sırasında PKK'lıların minibüsü taranması sonucu ölen Kanber Morkoç'un cenazesi bugün toprağa verildi. Cenazeye HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, HDP İl Başkanı Ergün Koç, partililer, Morkoç'un ailesi ve yakınları katıldı.

Ardahan'ın Göle İlçesi Merkez Cami morgundan alınan cenaze, DBP İlçe Başkanlığı önüne getirdi. Tabutun üzerine terör örgütü PKK'nın flaması serildi. Cenazeye katılan bir grup 'Katil devlet hesap verecek', 'PKK intikam', 'PKK halktır, halk burada' sloganları attı. Cenazede konuşan HDP İl Bşkanı Ergün Koç, "Kanber amcamız açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Ailenin diğer fertleri ise kaçarak canlarını kurtardı. Bu olay bize, bu devletin 1990'lı yıllarda yaptığı çete faaliyetlerini tekrar hatırlattı. Savaşla, kanla, şiddetle hiçbir şey çözülmeyecektir. Kürt sorunu sayın Öcalan'la müzakere ile çözülecektir" dedi.

Ardından konuşan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ise "Bu acı bizim. Ancak bu utanç, bu ülkeyi yönetenlerin, AK Parti iktidarındır. Bir kez daha tam da adına 'Çözüm' dediğimiz sürecin içerisinde, 70 yaşındaki Kanber amcamızın tabutu başında bu konuşmayı bizi itti" diye konuştu.

Devletin kendilerini yok saydığını ileri süren Ata, "Eskiden sivillerin olduğu ortamlarda savaşırlardı. Şimdi ise 'çatışma alanına giren siviller' diyorlar. Buradan soruyoruz; Ne işi vardı, yüzlerce aracın sivillerin içerisinde? Ne işi vardı adına çözüm süreci dediğimiz, bitmemesi için mücadele verdiğimiz bu günlerde operasyon alanına sürülen yüzlerce aracın ne işi vardı? Binlerce asker oraya niye gönderilmişti? Çatışma çıksın diye" dedi.

Ardından Kanber Morkoç'un cenazesi, Göle'ye bağlı Koyunlu Köyü'nde toprağa verildi. Güvenlik kuvvetleri, cenaze töreni sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı. - Ardahan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ardahan'daki Çatışmada Ölen Kanber Morkuç Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement