Ardahan Ilgar Dağı Geçidi'nde Tipi Kazaralara Yol Açtı - Son Dakika
Güncel

Ardahan Ilgar Dağı Geçidi'nde Tipi Kazaralara Yol Açtı

Ardahan Ilgar Dağı Geçidi\'nde Tipi Kazaralara Yol Açtı

Ilgar Dağı Geçidi'nde tipi kazaralara yol açtı Alper TURGUT/POSOF (Ardahan), (DHA) - ARDAHAN'ın Ilgar Dağı Geçidi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu.

19.02.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ilgar Dağı Geçidi'nde tipi kazaralara yol açtı

Alper TURGUT/POSOF (Ardahan), (DHA) - ARDAHAN'ın Ilgar Dağı Geçidi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu.

Türkgözü Sınır Kapısı'nı kullanarak Gürcistan üzeri Kafkas ülkelerine gitmek isteyen TIR'lar Ardahan- Posof ilçeleri arasında bulunan ve deniz seviyesinden 2 bin 550 metre yükseklikteki Ilgar Dağı Geçidi'ne çıkmakta zorlandılar. Kırgızistan plakalı TIR'lar kayınca karayolu trafiğe kapandı. Karayolları ekipleri yolu açmak için yaklaşık 2 saat boyunca uğraş verdi. İlerlemekte zorlanan TIR'lar hava muhalefeti durana kadar Karayolları Bakımevi önünde bekletilmeye başlandı.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü bölgede kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olacağını belirtti. Yetkililer sabah ve akşam saatlerinde yollarda meydana gelen buzlanmalara karşı sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Dün gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında Ardahan'ın Göle ilçesinde 22, Kars'ta 16, Ağrı'da 13, Ardahan'da 11, Erzurum'da 9, Erzincan'da 6, Muş'ta 4 dereceyi buldu. Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Ağrı'da 60, Muş'ta 32, Erzurum ve Ardahan'da 26, Kars'ta 23 santim olurken kayak merkezlerinde ise Konaklı'da 118, Palandöken'de 108, Sarıkamış'ta 105 santim ölçüldü.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ardahan Ilgar Dağı Geçidi'nde Tipi Kazaralara Yol Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement