Ardeşen Gençlikspor'un Hentbol Kadınlar Türkiye Kupasını Alması - Son Dakika
Spor

Ardeşen Gençlikspor'un Hentbol Kadınlar Türkiye Kupasını Alması

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası'nı kazanan Ardeşen Gençlikspor Kulübü ile gurur duyduklarını belirterek, "Halkımız maçlarımıza sosyal aktivite olarak geliyor.

30.03.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

COŞKUN ERGÜL - AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası'nı kazanan Ardeşen Gençlikspor Kulübü ile gurur duyduklarını belirterek, "Halkımız maçlarımıza sosyal aktivite olarak geliyor. Ardeşen'in merkez nüfusu 28 bin ama her maçı 2-3 bin seyirciyle oynuyoruz." dedi.

Milletvekilliğinden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Genel Sekreterliği ile Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı görevlerini yürüten Bak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Kupası'nı kaldıran Ardeşen Gençlikspor Kulübü Bayan Hentbol Takımı'nın başarıları hakkında bilgi verdi.

Takımın hocalarıyla birlikte AK Parti Rize milletvekillerini ziyaret ettiğini, Rizeli olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından kabul edildiğini anlatan Bak, "Ardeşen, Rize'mizin şirin bir ilçesi. Bu takım 8 yıl önce kuruldu, 4 yıldır da Süper Lig'de oynuyor ve ligin ilk etabını da birinci bitirdi. Şimdi play-off müsabakaları olacak orada da şampiyon olmak için mücadele edecek. Takımımızla gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Bak, Kahraman'ın hemşehrilerinin başarısından duyduğu gururla, sporun çocuklar ve gençler arasında yaygınlaşmasından memnuniyetini dile getirdiğini söyledi.

"Hentbol altyapısında yaklaşık 180 sporcu var"

Bak, Ardeşen'de hentbol altyapısında yaklaşık 180 sporcu olduğunu söyleyerek, Ardeşen Gençlikspor Kulübü Bayan Hentbol Takımı'nın Türkiye'yi Avrupa kupalarında da temsil ettiğini belirtti. Takımın geçen yıl çeyrek finale kadar çıktığını, oraya gelene kadar Danimarka ve İsveçli önemli takımları elediğini, çeyrek finalde ise geçen yılın şampiyonu Rus takımına yenildiğini ifade etti.

Hentbolun Ardeşen için sosyal bir faaliyet olduğunu kaydeden Bak, "Halkımız maçlarımıza sosyal aktivite olarak geliyor. Ardeşen'in merkez nüfusu 28 bin ama her maçı 2-3 bin seyirciyle oynuyoruz, bazı Avrupa kupası maçlarında ilgi daha da artıyor. Ben de zaman zaman takımımızın maçlarını zevkle izliyorum." dedi.

Osman Aşkın Bak, sporun bir yaşam tarzı olduğunu vurgulayarak, hentbol gibi bir sosyal aktivitenin küçük ilçelerdeki gençler için önemine işaret etti.

"Ardeşen'in hentbole ilgisinin nereden geldiğinin" sorulması üzerine Bak, "Ardeşen'de imam hatip lisesindeki bir hentbol hocamız ön ayak oldu buna, hentbolu gençlere sevdirdi. Bütün okullarda hentbol altyapısını kurduk. Altyapıda yaklaşık 180 sporcumuz var. Pazar İlçemizde de hentbol takımı var, Fındıklı'da voleybol takımı var. Alparslan İlköğretim Okulu ile Türk Telekom Lisesi hentbolde Rize birincisi olarak bölge şampiyonasına gitti." ifadelerini kullandı.

"4 sporcumuz Ardeşenli"

Bak, Ardeşen Gençlikspor Kulübü Bayan Hentbol Takımı'nda ilk 7'de oynayan 4 sporcunun Ardeşenli olduğunu, bunun da bölge insanını motive ettiğini söyledi.

Takımın maçlarını üniversitenin salonunda oynadığını ifade eden Bak, üniversite öğrencilerinin de maçları izlediğini ve onlar için sosyal aktivite olduğunu kaydetti. Osman Aşkın Bak, "Sporun gücü yadsınamaz. Spor toplumda insanları etkileyen, kitleleri heyecanlandıran, birleştiren, motive eden itici bir güç. Bunu da Ardeşen de görüyoruz" dedi.

Bak, kulübün kurulmasında ve bu aşamalara gelmesinde emeği geçen, takıma maddi ve manevi destek veren Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin ile ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ardeşen Gençlikspor'un Hentbol Kadınlar Türkiye Kupasını Alması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement