Ardeşen Kaçkar Arıcılık Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Yağcı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ardeşen Kaçkar Arıcılık Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Yağcı Açıklaması

Ardeşen Kaçkar Arıcılık Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Yağcı Açıklaması

"Bölge insanı yabancı menşeli ballar yerine yöremizde üretilen balları tüketmeli"

03.09.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardeşen Kaçkar Arıcılık Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Yağcı, bölge insanının yabancı menşeli ballar yerine yörede üretilen balları tüketmeleri gerektiğini söyledi.

Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mart sonunda etkili olan kar ve buna bağlı meydana gelen donun arıları da etkilediğini belirterek, "Arı gelişimi için önemli olan nisan ve mayıs ayları çiçeksiz ve nektarsız geçmiştir. Bu nedenle bal sezonu istenilen seviyede olmamıştır ancak arıları iyi idare eden ve Kafkas ırkı arı ile çalışan arıcılarımız bal almıştır. Bu nedenle tüm arıcılarımızı Kafkas ırkı arı ile çalışmaları konusunda uyarıyoruz" dedi.

Varroa hastalığıyla mücadele konusuna da değinen Yağcı, "Gözlemlerimize göre yoğun şekilde varroa hastalığı var. Bu yüzden ilçemizdeki tüm arıcılarımızın, bu ay içerisinde varroa ile mücadele çalışmalası yapması gerek. Yoksa 2015 yılına da zayıf ve kayıpla girerler" diye konuştu.

Yağcı, bölge insanının yabancı menşeli ballar yerine yörede üretilen balları tüketmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ardeşen Kaçkar Arıcılık Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Yağcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement