Ardeşen Sahil Parkı ve Spor Tesislerinin Kullanımı - Son Dakika
Yerel

Ardeşen Sahil Parkı ve Spor Tesislerinin Kullanımı

Belediye Başkanı Gültekin: "Amacımız az kişinin sınırsız spor yapması değil, çok sayıda bireyin belirli aralıklarla spor yapabilmesini sağlamak"

05.06.2014 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, "Amacımız az kişinin sınırsız spor yapması değil, çok sayıda bireyin belirli aralıklarla spor yapabilmesini sağlamak" dedi.

Gültekin, yaptığı açıklamada, son yaptıkları belediye meclisi toplantısında, Ardeşen Sahil Parkı'ndaki sorunları görüştüklerini belirtti.

Park ve yerleşkesi içinde yer alan bazı sportif tesislerin kullanımı ile ilgili sorunların yaşandığını gözlemleyerek çeşitli çözüm önerilerini görüştüklerini ifade eden Gültekin, şunları söyledi:

"Bu alanlar ücretsiz olduğu için bazı vatandaşlarımız sabahtan akşam saatlerine kadar bu tesiste zaman geçiriyordu. Böyle olunca da diğer vatandaşlarımız alanlarda yer bulamıyor ve sporunu icra edemiyordu. Belli bir sistemin hayata sokulması ve her vatandaşımızın bu tesislerden yararlanabilmesi için sembolik ücret uygulamasını devreye sokma kararı aldık. Sadece turnuva veya grup halinde maç yapacak vatandaşlarımızdan 30 lira gibi cüzi bir ücret almaya karar verdik. Özel sektör bu kiralamayı 80 liradan gerçekleştiriyor. Bu kararı Belediye Meclisimizin tüm üyelerinin oybirliğiyle aldık."

Ailesiyle gelen çocukların, tesislerin müsait olması halinde etkinliklerini ücretsiz gerçekleştirmelerini kararlaştırdıklarını kaydeden Gültekin, "Amacımız az kişinin sınırsız spor yapması değil, çok sayıda bireyin belirli aralıklarla spor yapabilmesini sağlamak. Çocuklarımıza da spor alışkanlığını kazandırmak" ifadelerini kullandı.

Gültekin, karar sonrası söz konusu tesislerde 3 gün boyunca vatandaşların fikirlerini aldıklarını de belirterek, "Vatandaşlarımız bu kararı olumlu karşıladıklarını ifade ettiler ancak bazı gençler ücret uygulamasından duydukları rahatsızlığı ileterek ücretin kaldırılmasını talep etti. Bunun üzerine ücret uygulamasına ara verip yarın gerçekleştireceğimiz meclis toplantımızda yeniden gündeme almayı kararlaştırdık. Zaten uygulamayı hayata soktuğumuz günden bu yana hiç kimseden para almadık. Belediye Meclisimizde yeni düzenlemeyi masaya yatıracağız" diye konuştu. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ardeşen Sahil Parkı ve Spor Tesislerinin Kullanımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement