Arena Spor Salonu CHP Kurultayına Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Arena Spor Salonu CHP Kurultayına Hazırlanıyor

Arena Spor Salonu CHP Kurultayına Hazırlanıyor

CHP'nin yarın ve 18 Temmuz'da gerçekleştirilecek 34 CHP'nin yarın ve 18 Temmuz'da gerçekleştirilecek 34.Olağan Kurultayı'nın yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'ndaki hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

16.07.2012 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin yarın ve 18 Temmuz'da gerçekleştirilecek 34 CHP'nin yarın ve 18 Temmuz'da gerçekleştirilecek 34. Olağan Kurultayı'nın yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'ndaki hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Kurultay koordinatörü ve Eski Elazığ İl Başkanı Gürsel Erol, Arena'da yaptığı toplantı ile basın mensuplarına kurultay çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Bilgilendirme toplantısında, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İzmir İl Başkanı Ali Engin, Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ile Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan da yer aldı.

Erol, il başkanları, kadın ve gençlik kolları üyelerinden oluşan bir hazırlık komisyonunun kurultayın sorunsuz ve eksiksiz gerçekleşmesi için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun saat 10.00'da salona gireceğini ifade eden Erol, ardından Çankaya Belediyesi halk dansları topluluğu HOY-TUR'un bir gösteri yapacağını kaydetti. Teknik alt yapı olarak, yaklaşık 70 kişilik bir ekibin işin mutfağında çalıştığını belirten Erol, ancak salonda kadın kolları, gençlik kolları ve ilçe örgütlerinden oluşan bin 200'e yakın kişinin görev alacağını kaydetti.

-MİHENK TAŞLARINA DAVET-

Erol, kongreye CHP'nin Onursal Genel Başkanı Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, Eski Başkanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Ali Topuz gibi partinin "eski mihenk taşları" ve yönetici kadrolarının da katılacağını ifade ederek, kurultaya geniş çaplı bir katılım beklentisi içinde olduklarını söyledi.

Erol, 40'a yakın sanatçı ile diplomat, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin kurultay davetine olumlu yanıt verdiğini ifade ederken, illerden ise yaklaşık olarak 30 bin kişinin kongreye katılacağı bilgisinin geldiğini belirtti.

-MAALİYET: "AKP İSTANBUL İL KONGRESİNİN ONDA BİRİ"

Erol basın mensuplarının kurultayın maliyetinin ne olduğunu sorması üzerine, bu konunun tamamen, yapılacak tüm işlerle ilgili piyasadan alınan teklifler doğrultusunda, idari ve mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığının alt görevinde yer alan komisyon tarafından yürütüldüğünü belirtti. Erol, "Ama sanıyorum, AKP'nin İstanbul İl Kongresinin maliyetinin herhalde onda biri kadar ancaktır" dedi.

-MAVİ, KIRMIZI, BEYAZ RENKLER-

Basın mensuplarının salona alındığı sırada teknik çalışmalar hala devam ederken, salondaki bazı afiş ve sloganların şimdiden yerini aldığı görüldü. Kurultay salonunda Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafıyla birlikte "Benim iki büyük eserim vardır, Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi" sözü ile Bülent Ecevit ve İsmet İnönü'nün fotoğraflarıyla birlikte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu'nun, "CHP'li olmak bağımsızlık, özgürlük ve halk için yılmadan mücadele etmek demektir. Yolumuz bu onurlu tarihi yazanların yoludur" sözünün yer aldığı dev afişler asılmış durumda bulunuyor. Salonda, "Milli İrade Hapsedilemez", "Ey Özgürlük", "Çözüm CHP'de", "Emperyalizme ve Taşeronluğa Hayır", "Kindar Değil, Özgür Gençlik", "Değişimi Ancak Devrimciler Yapar", "El Ele Omuz Omuza, CHP İktidara", "Faşizme Geçit Yok", "Demokrasiyi Biz Getirdik, Biz Yücelteceğiz", "Liderimiz Kemal Hedefimiz İktidar", "Baskı ve Zulüm Düzeni CHP ile Bitecek" sloganlarının yer aldığı afişler de yer alıyor.

Salonda mavi, kırmızı ve beyaz renkler hakim olurken, salon bu renklerde asılmış balonlar ve CHP bayrakları ile donatılacak.

-"SEVDAMIZ TÜRKİYE"

Kurultaya gelenleri ise, salonun dışında "Demokrasi ve Değişim Kurultayına Hoşgeldiniz" ile "Sevdamız Türkiye" yazıları karşılayacak. Yine Arena'nın tüm dış duvarları da CHP bayraklarıyla donatılmış durumda.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını yapacağı platformda ise mavi rengin üzerine "Değişim ve Demokrasi Kurultayı" (34. Olağan Kurultay) ile "Sevdamız Türkiye" sloganları tercih edilmiş. "Sevdamız Türkiye" sloganın, Türkiye'deki önemli mimari simgelerle birlikte kullanılmış olması da dikkat çekiyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Arena Spor Salonu CHP Kurultayına Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement