Arguvan Konut İstiyor - Son Dakika
Yerel

Arguvan Konut İstiyor

Malatya'nın Arguvan ilçesinde, devlet memurlarının ilçede ikamet etmesi için konut yapılması isteniyor.

26.04.2011 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Arguvan ilçesinde, devlet memurlarının ilçede ikamet etmesi için konut yapılması isteniyor.

1954 yılında ilçe olan, 2002 sayımında nüfusu 2 bin 700 iken son sayımda 2 bine düşen ilçede, devlet memurlarının burada yaşaması için yeni konutların yapılması talep ediliyor.

Tepebağ Mahallesi Muhtarı Hüseyin Balkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heyelanlar, eğitim ve işsizlik nedeniyle yıllardır yaşanan göçlerle ilçenin nüfusunun azaldığını belirterek, yaklaşık 100 civarındaki devlet memurunun da Malatya'dan gelip gittiğini söyledi.

Memurların ilçede yaşamasını arzu ettiklerini belirten Balkan, şöyle dedi:

"İlçede üç defa heyelan oldu. İnsanlarımız başta İstanbul olmak üzere başka yerlere göç etiler. Devlet memurlarının yaşayabileceği şekilde konutlar olmadığı için onlar da Malatya'dan gelip gidiyorlar. Yerel yönetimlerde görev yapan belediye başkanları, ilçede konut ve bir tahıl ambarı olmasını vaadini vermişler. Ancak, gerçekleştirememişlerdir. Son yıllarda vatandaşlar kendi imkanlarıyla tek tek konut yapmaya başlamıştır. Meyvecilik hayvancılık ve tarım sektörünün diğer alanlarında ilçemiz insanları yeterli destek alamamıştır.

İlçedeki kamu kuruluşlarında görev yapan memurlar konutsuzluk yüzünden Malatya'ya gidip gelmektedir. İlçede yeteri kadar konut olursa, 80 ile 100 arası memurun ilçede kalması ve katkısı daha fazla olacaktır. Maddi ve manevi açıdan zararı olan bir durumla karı karşıya olan memurlar, hiç de memnun değiller. İlçenin daha iyi bir konum sağlaması için acilen konut yapılması şarttır. Belediye bu konuda devreye girmelidir. "

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arguvan Konut İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement