Arhavi Belediyesi İkinci Kez İmar Planını Onayladığı Hes?in Önünü Açtı, Ortalık Karıştı - Son Dakika
Güncel

Arhavi Belediyesi İkinci Kez İmar Planını Onayladığı Hes?in Önünü Açtı, Ortalık Karıştı

Arhavi Belediyesi İkinci Kez İmar Planını Onayladığı Hes?in Önünü Açtı, Ortalık Karıştı

Artvin'in Arhavi İlçesi'nde yerel mahkemenin iptal ettiği 'ÇED olumlu' kararının Danıştay 6'ıncı Dairesi tarafından bozulması üzerine enerji şirketi, Kavak Hidroelektrik Santral projesinin yeni imar planının onayı için Arhavi Belediyesi'ne başvurdu.

04.12.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Arhavi İlçesi'nde yerel mahkemenin iptal ettiği 'ÇED olumlu' kararının Danıştay 6'ıncı Dairesi tarafından bozulması üzerine enerji şirketi, Kavak Hidroelektrik Santral projesinin yeni imar planının onayı için Arhavi Belediyesi'ne başvurdu.

Halka açık gerçekleştirilen ve kısa süren görüşmelerin ardından imar planını, CHP'li üyelerin ret oyuna karşılık Ak Partili üyelerin oy çokluğu onaylayan belediye meclisi, ikinci gündem maddesi olan 'Bina güvercinlikleri' yapımını ise uzun uzun tartıştı. Çay ikram edilerek karşılanan ancak toplantıda söz hakkı verilmeyen yöre sakinleri ise HES'in önünü açan İmar Planı onayına tepki gösterince salondan çıkarıldı.

Kamilet Vadisi'nde 3 yıl önce yapımına başlanan ve şehir içerisinde planlanması nedeniyle tepki çeken Kavak HES projesi için daha önce verilen ÇED raporu, Rize İdare Mahkemesi tarafından iki kez iptal edildi. Ancak firmanın 1'inci ÇED raporunun iptaline ilişkin itirazı üzerine Danıştay 6'ıncı Dairesi bozma kararı verdi. Firma bu karar üzerine Arhavi Belediyesine başvurarak Kavak HES projesi için yeniden imar planı onayı istedi. Arhavi Belediyesi'nde halka açık gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında gündeme alınan Kavak HES projesi imar planı onayı görüşüldü.

Arhavi Belediye Başkanı Ak Partili Coşkun Hekimoğlu'nun yönettiği toplantı, vatandaşlara çay ikramı ile sıcak bir ortamda başladı. Ancak toplantıda söz almak isteyen vatandaşlara konuşma hakkı tanınmayınca ortam gerildi.

'İKİ KELİME KONUŞSAK NE OLUR

Bölgede daha önce iş makinesinin önüne çıkarak HES çalışmasını durdurmasıyla tanınan yöre sakinlerinden Leyla Öncel meclis üyelerine, Arhavi'nin geleceği ile ilgili bir toplantı yapıyorsunuz. İki kelime konuşsak, fikrimizi beyan etsek ne olur diye sordu. Bunun üzerine Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Çalışmaları sadece izleme ve dinleme hakkına sahipsiniz. Lütfen müdahale etmeyiniz dedi. Meclis üyelerine 'Yasalara aykırı hareket ediyorsunuz' uyarılarını sürdüren vatandaşlara yanıt veren Başkan Hekimoğlu, Çalışmamızı engelliyorsunuz. Lütfen müdahale etmeyin diyerek tepki gösterdi.

ÇATI GÜVERCİNLİKLERİ UZUN UZUN TARTIŞILDI

Kısa süren görüşmelerin ardından Kavak HES İmar Planı, CHP'li üyelerin ret oyuna karşılık AK Partili üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi, 1 üye çekimser kaldı. Toplantının ikinci gündeminde ise binalardaki çatı katı güvercinlikleri görüşüldü. Kavak HES İmar Planı onayını kısa sürede karara bağlayan meclis üyelerinin, binaların çatı katı güvercinlikleri yapımını ise uzun uzun tartışması dikat çekti.

SALONDAN ÇIKARILDILAR

Yöre sakinlerinin Kavak HES İmar Planı onayına tepkilerini sürdürmesi üzerine devreye giren Belediye Başkanı Hekimoğlu, salondan çıkmalarını istedi. Başkanın çağrısı üzirine devreye giren zabıta memurları vatandaşları salondan çıkarttı.

Tepkisini sürdüren Leyla Öncel, Başkan Hekimoğlu'na, Çok kolay karar verdiniz. Siz MNG'nin Belediye Başkanı mısınız, yoksa Arhavi'nin miö diye sordu, meclis üyelerine de, 'İnşaatın son çivisini çaktığınızı da düşünseniz size HES yaptırmayacağız. Aç iştahlarınız kahrolsun ifadeleri ile seslendi.

Vatandaşlar daha sonra belediye binasından ayrıldı..

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

Muhammet KAÇAR ARHAVİ(Artvin), (DHA )

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arhavi Belediyesi İkinci Kez İmar Planını Onayladığı Hes?in Önünü Açtı, Ortalık Karıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement