Arhavi?de Kavak Hes'e Gece Çalışma İznine Gece Protestosu - Son Dakika
Güncel

Arhavi?de Kavak Hes'e Gece Çalışma İznine Gece Protestosu

Arhavi?de Kavak Hes\'e Gece Çalışma İznine Gece Protestosu

Arhavi'de Kavak HES'e gece çalışma iznine gece protestosu ARTVİN'in Arhavi İlçesi'nde ikinci kez 'ÇED olumlu' raporu ile birlikte gece çalışma izni de verilen Kavak HES şantiyesinden gelen gürültüler nedeniyle uyuyamadıklarını söyleyen bölge halkı, gece şantiye önünde protesto gösterisi düzenledi.

28.05.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arhavi'de Kavak HES'e gece çalışma iznine gece protestosu

ARTVİN'in Arhavi İlçesi'nde ikinci kez 'ÇED olumlu' raporu ile birlikte gece çalışma izni de verilen Kavak HES şantiyesinden gelen gürültüler nedeniyle uyuyamadıklarını söyleyen bölge halkı, gece şantiye önünde protesto gösterisi düzenledi.

Kamilet Vadisi'nde iki yıl önce yapımına başlanan 14 megavatlık Kavak Hidroelektrik Santral projesi için Rize İdare Mahkemesi'nin iptal ettiği 'ÇED Olumlu' raporunu yeniden alan MNG Holding'e bağlı Arhavi Elektrik Üretim Şirketi'ne, Artvin Valiliği gece de çalışma izni verdi. Gece sürdürülen çalışmalar nedeniyle gürültüden uyuyamadıklarını söyleyen bölge sakinleri tepkilerini şantiye önünde toplanarak dile getirdi. 'MNG derelerden elini çek', 'Yeter artık, gürültü istemiyoruz' gibi pankartlar taşıyan grup adına konuşan ve gece çalışmalarında oluşan gürültü nedeniyle uyuyamadıklarını dile getiren Zeliha Ocaklı şunları söyledi: "Gündüz çay tarlasında çalışıp yoruluyoruz. Gece evimizde dinlenmek, uyumak istiyoruz. Ama gürültüden uyuyamaz olduk. Bizim yaşam hakkımız yok mu? Yaşam hakkımızı neden elimizden alıyorlar. Gündüz sıcak havada dereye iniyorduk, serinliyorduk. Şimdi dereye de giremiyoruz. Artık her şey yasaklandı."

Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı şantiye önünde oturma eylemi yapan grup Lazca, 'HES istemiyoruz' anlamına gelen 'Hes, Mes varmınan' sloganları attı. Grup bir süre şantiye önünde bekledikten sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arhavi?de Kavak Hes'e Gece Çalışma İznine Gece Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement