Arı Kovanları Sele Kapıldı - Son Dakika
Yerel

Arı Kovanları Sele Kapıldı

Arı Kovanları Sele Kapıldı

Ordu'da iki gün boyunca etkili olan sağanağın sele dönüşmesi sonucu iki arıcının 120 adet kovanı sele kapılarak hasar gördü İki arıcının yaklaşık 50 bin lira zararının olduğu belirtildi.

20.10.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da iki gün boyunca etkili olan sağanak yağışın sele dönüşmesi sonucu iki arıcının 120 adet kovanı sele kapıldı.

Kent genelinde iki gün önce başlayan şiddetli yağış bazı bölgelerde sele dönüşmesi sonucu Melet ırmağında taşkınlar meydana geldi.

Altınordu ilçesine bağlı Kovancı Mahallesi'ndeki arı üreticileri Metin Karagöl ve Ali Yılmaz'ın arı kovanlarını sel vurdu.

Sel nedeniyle iki arıcının 120 kovanı sele kapılarak zarar gördü.

Arıcılardan Metin Karagöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'da etkili olan sağanağın gece yarısı sele dönüştüğünü belirterek, "Maalesef bu sırada ırmak kıyısında bulunan arı kovanlarımızın bir bölümü sele kapıldı. Sabah geldiğimizde kovanlarımızın yarısı yoktu" dedi.

Zararlarının büyük olduğunu dile getiren Karagöl, bütün kovanlarının suya kapılmamasının tek tesellileri olduğunu anlattı.

Ali Yılmaz da ilk defa başlarına böyle bir olayın geldiğini belirterek, "Arılarımız ırmak kenarındaydı. Böyle bir şeyin olacağını tahmin etmemiştik. Zararımız büyük. İnşallah sigortadan zararımız karşılanır. Ama yeniden bu arıları bir araya getirmek zor olacak" diye konuştu. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arı Kovanları Sele Kapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement