Arı Üreticileri Destek Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Arı Üreticileri Destek Bekliyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geçen yaz mevsiminde yaşanan kuraklık ve kışın yaşanan don nedeniyle arıcılar zor günler geçiriyor.

24.02.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geçen yaz mevsiminde yaşanan kuraklık ve kışın yaşanan don nedeniyle arıcılar zor günler geçiriyor.

Ziraat Odası Gercüş Şube Başkanı Şefik Öner, kuraklık nedeniyle bu yıl 3 bin 500 arı kovanın telef olduğunu bu nedenle arıcılara destek verilmesini istedi.

Öner, bu yıl çiftçilerinin bağ alanlarını bilinçsiz  ilaçlamaları ile birlikte  yaşanan kuraklık ve dondan dolayı arıcıların zor günler yaşadığını ifade etti.

Arıcılıkla uğraşan çiftçilerin bu yıl mağduriyetlerinin söz konusu olduğunu dile getiren Öner, "Arıcıların mağduriyetin giderilmesi için arı yetkililer arı kovanı dağıtsın. Çiftçi bu sene ürün alamadı. Ürün üzerine arıları da telef olmuş durumda. Yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle desteklenmeleri iyi bir toparlama olacağına inanıyorum" dedi.

20 yıldır arıcılıkla uğraşan Hüseyin Parlak ise kuraklık bütün çiftçileri vurduğu gibi ne yazık ki arıcıları da etkilediğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arı Üreticileri Destek Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement