Arif Erdem Gençlik Spor'a Konuştu - Son Dakika
Güncel

Arif Erdem Gençlik Spor'a Konuştu

Arif Erdem Gençlik Spor\'a Konuştu

A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın unutulmaz futbolcularından olan Arif Erdem, "A Milli Futbol Takımı'nı Fatih Terim ile güzel bir gelecek bekliyor" dedi.

16.11.2013 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray'ın unutulmaz futbolcularından olan Arif Erdem, "A Milli Futbol Takımı'nı Fatih Terim ile güzel bir gelecek bekliyor" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Büyük Adımlar projesi kapsamında öğrencilerle buluşan Erdem, Gençlik Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

Spor medyasında gündeme dair konuları değerlendiren Arif Erdem, A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası'na gidememesinin üzücü olduğunu söyledi.

Milli takımın elemelerdeki grupta Hollanda'dan sonra en önemli ikinci takım olduğunu vurgulayan Erdem, "Evdeki hesap çarşıya uymadı. Sahada maalesef istediğimiz sonuçları alamadık. Abdullah Avcı'dan sonra göreve gelen Fatih Terim, son 4 maça da takımımızı çok iyi hazırladı. Sonuçta mucizelere kalan durumumuzu sonuna kadar zorladık. Son karşılaşmada Hollanda'yı geçseydik gerçekten her şey çok farklı olabilirdi. Ben play-off'ları da geçeceğimizi ve kupaya katılacağımızı düşünüyordum. Futbolun içinde her türlü sonuç var." diye konuştu.

Fatih Terim'in milli takımı "dipten" aldığını belirten Erdem, "Böylesine bir durumda gerçekten önemli bir mücadele verildi. Bundan sonrası için Fatih Terim yeni jenerasyonlar bulmaya ve ülke futboluna yeni başarılar kazandırmaya devam edecektir. Milli takımı Fatih hoca ile birlikte güzel günler bekliyor. Ben buna yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"MANCINI'DEN BEKLENTİLER YÜKSEK"

Fatih Terim'in Galatasaray'dan ayrılışıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Arif Erdem, tecrübeli teknik adamın sarı-kırmızlı camiadaki önemine değindi.

Fatih Terim'in uzun yıllar Galatasaray'a hizmet ettiğini söyleyen Arif Erdem, "Fatih hoca kulüp tarihinin en önemli başarılarının altına imza attı. Bugüne kadar birçok ilki yaşattı. Kendisinin Galatasaray'dan ayrılma hikayesinin detaylarını elbet bilemeyiz ancak bundan en çok sarı-kırmızılı futbolcular etkilenmiştir" şeklinde konuştu.

Terim'in yerine getirilen İtalyan teknik direktör Roberto Mancini'den beklentilerin yüksek olduğunu kaydeden Erdem, şöyle devam etti: "Mancini, tanımadığı bir takıma ve kültüre geldi. Elbette zorlanacaktır. Sonuçta buradaki oyuncuları o tercih etmedi. Kendisinin devre arasında elbette istedikleri futbolcular olacak. Şu anda takımı tanıma aşamasında ama lig de devam ediyor. Tabii süreç içinde önemli puanlar da kaybediliyor. Lider Fenerbahçe ile aradaki puan farkı 9'a çıktı. Bundan sonra sarı-kırmızılı takımın nasıl bir reaksiyon göstereceğini çok merak ediyorum."

"ÜLKE SPORU TESİSLEŞME ATAĞIYLA ÇAĞ ATLAYACAK"

Futbol tarihimizin en önemli değerlerinden olan Arif Erdem, tesisleşme konusunda ülke sporunun çağ atladığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın son 2 yıldaki çalışmalarını yakından takip ettiğini anlatan Erdem, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bakanımız Suat Kılıç'ın önemli destekleri neticesinde, ülke sporunda sevindirici gelişmeler yaşandı. Tesisleşme konusu geçmiş yıllarda gerçekten sporumuz için kanayan bir yaraydı. Şimdiyse bu sorunun önemli ölçüde ortadan kalktığını görmek hepimizi mutlu ediyor. Gençliğimiz gerçekten çok şanslı. İnşallah ileride Türkiye bir spor ülkesi olarak anılacak."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Arif Erdem Gençlik Spor'a Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement