Arife Bebek İçin 100 Bin Lira Toplandı - Son Dakika
Güncel

Arife Bebek İçin 100 Bin Lira Toplandı

"Spinal Muskuler Atrofi" hastası Arife bebek için Antalya Valiliğince açılan yardım hesabında bir haftada 100 bin lira toplandı.

13.04.2016 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SÜLEYMAN ELÇİN - "Spinal Muskuler Atrofi" hastası Arife bebek için Antalya Valiliğince açılan yardım hesabında bir haftada 100 bin lira toplandı.

Antalya'da yaşayan Teslime ve İsmail Yıldırım çiftinin ilk çocukları Arife Yıldırım'a 4 aylıkken tedavisi olmayan, kasların kuvvetsizliğine ve erimesine yol açan "Spinal Muskuler Atrofi" teşhisi konuldu. Şu anda 15 aylık olan Arife bebek için Antalya Valiliğince açılan ve 100 bin lira üst limit konulan yardım hesabına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Arife bebek için gönüllü olan çok sayıda vatandaş, sosyal medyada açılan "Arife için el ele" sayfası aracılığıyla paylaşımlarda bulundu.

Paylaşımlar sayesinde Antalya Valiliğinin 3 aylık izin verdiği yardım hesabında bir hafta içinde 100 bin lira toplandı. Bağış yapanlar arasında Türkiye'nin çeşitli illerinden vatandaşların yanı sıra yurtdışındaki gurbetçilerin de yer alması dikkati çekti.

"Arife'nin canına can katan herkese minnettarız"

Anne Teslime Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arife'nin canına can katan herkese minnettar olduğunu söyledi. Arife'nin hastalık nedeniyle hareket edemediğini ve konuşamadığını belirten Yıldırım, bebeğinin evde fizik tedavi ve rehabilitasyon görmesi gerektiğini ancak eşinin bin 500 lira olan maaşı ile bunu karşılayamadıklarını ifade etti.

Bu nedenle Antalya Valiliğine başvurduğunu ve 3 aylığına 100 bin lira üst limit konulan yardım hesabı açıldığını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kızımın daha iyi şartlarda bakımının sağlanması için başlatılan kampanyayı binlerce insan sosyal medyadan paylaştı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden kızım adına açılan hesaba yardımlar geldi. Belki de bu yardımlar, kızımın yaşamasını, hayatta kalmasını ve hayalim olan bana 'Anne' diyebilmesini sağlayacak. Çok mutluyum. İnsanlığın ölmediğini gördüm. Beni yardım edenlerin yanı sıra bir çok kişi telefon ile arayıp kızım için dua ettiklerini söylediler."

"Ben onun ölmesini istemiyorum"

Hastalıkla ilgili deneysel çalışmalar yapıldığını anlatan Yıldırım, "Bu çalışmalar umarım kısa sürede sonuçlanır ve doktorlar bize umutlu bir haber verir. Toplanan paraları da hastalığın kızımın vücudunu yıpratmaması için kullanacağız. İnsanların bu yardımları, bize kızımın iyileşeceğine dair umut verdi." diye konuştu.

Kızının odasının yardımseverlerin aldığı cihazlarla dolu olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Kızımın hayatı, adeta hastaneye çevirdiğimiz odasında kablolar arasında bilgisayardan açtığım çizgi filmleri izleyerek geçiyor. Solunum cihazına bağlı ve karnından mama ile besleniyor. Umarım bu hastalığın bir tedavisi bulunur ve kızım kurtulur. Ben onun ölmesini istemiyorum. Bebeğimle parklarda gezmek, koşturmak, oyunlar oynamak istiyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arife Bebek İçin 100 Bin Lira Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement