Arefe Günü Faciası: Yollar Mezarlığa Döndü - Son Dakika
Güncel

Arefe Günü Faciası: Yollar Mezarlığa Döndü

Sakarya'da arkadan gelen otomobilin biçtiği arabada 3 kişi can verdi. Çanakkale'de ise göle uçan araçta 6 kişilik aile yok oldu.

17.07.2015 07:46  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TEM otoyolunun Sakarya- Düzce sınırındaki Hendek mevkisinde dün sabah bir otomobil emniyet şeridinde durdu. Bu sırada bir minibüs, Ankara yönüne doğru emniyet şeridinde duran otomobile 120-130 km hızla arkadan çarptı.

Otomobilin kaportası, çarpmanın etkisiyle aracın üzerinden ayrıldı. Otomobilin sürücüsü Cihangir Kara, eşi Gülizar ve 1 kişi daha yaşamını yitirdi. Minibüs sürücüsü Adnan Çelik ile Fecri ve Erol Çelik yaralandı.

Çanakkale'de ise memur olan Muammer Açabay, önceki akşam Erzurum'a gitmek için yola çıktı. Otomobil, Fırat'ın kolu Karasu Nehri'ne uçtu. Ters dönen otomobilde Muammer Açabay (40), eşi Mihriban Açabay (35), babası Kadir Açabay (70) ile çocukları Gökçe Kağan (11), Murat Ülkühan (6) ile yeğenleri Yunus Emre Çeçen (11) boğuldu.

AYDA 342 KİŞİ TRAFİK KURBANI

Türkiye'de 2005 yılı ocak ayından 2015 yılı mayıs ayına kadarki 125 aylık dönemde 10 milyon 370 bin 748 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 42 bin 773 kişi yaşamını yitirdi. Bu rakam Ardahan merkez nüfusundan daha fazla. Ayda 342 kişinin yaşamını yitirdiği kazalarda ise günde ortalama 11 kişi öldü.

30 SAATTE 35 BİN ARAÇ GEÇTİ

Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler nedeniyle Kocaeli'nde TEM ve D-100 karayolu kilitlendi. Küçük hasarlı kazalar ve dur-kalk nedeniyle yaşanan arızalar da trafiği içinden çıkılmaz hale getirdi. Gültepe mevkisinde 3 şeritlik yolun 2 şeride düşmesi de trafiği felç etti. Deniz yolunda da trafik yoğundu. İDO, dün öğlen saatlerine kadar son 30 saatte Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında yaklaşık 35 bin araç taşındığını açıkladı.

İSTANBUL, BODRUM'A TAŞTI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 4 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle İstanbul trafiğine benzer görüntüler yaşandı. Arife günü Bodrum- Turgutreis karayolunu kullananlar 8 kilometrelik mesafeyi 1.5 saatte aşabildi.

"ÜCRETSİZ" BEKLEYİŞ

Ramazan Bayramı nedeniyle otoyol ve köprülerden ücretsiz geçiş önceki gece yarısı başladı. Bazı kişiler araçlarını Boğaziçi Köprüsü gişelerinde hemen önce yol kenarına park ederek ücretsiz geçişin başlama saatini bekledi.

'ALT'DA KALDI

İzmir'de iş makinesi yüklü TIR, dün 05.30 sıralarında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda bulunan Konak altgeçidinden geçemedi. Yüksekliği 4 metre olan altgeçide çarparak duran TIR, dorsesinin lastikleri indirilerek kurtarıldı.

FERİBOTTAN ÖNCE 20 KM

Çanakkale'de de Avrupa yakasındaki Eceabat-Çanakkale hattında tatilcilerin oluşturduğu araç kuyruğu 20 kilometreye ulaştı. Yetkililer, Gelibolu- Lapseki ve Gelibolu-Çardak hatları ile Kilitbahir-Çanakkale hatlarında yoğunluğun daha az olduğuna dikkat çekti.


Arefe Günü Faciası: Yollar Mezarlığa Döndü

Son Dakika Güncel Arefe Günü Faciası: Yollar Mezarlığa Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Bozkurt: Allah akıl versin bayram küslerin barışıp birarada olması gerekirken adamlar tatil yapmaya gidiyor. Kuranda ne diyor küslerin barışın dargınlıklar bitsin birarada olun diyor sonra da neden oldu demeyin kazalar 14 5 Yanıtla
  • DAMI BALLI BERİWAN: İNŞALLAH ÜLENLERİN İÇİNDE KÜRT YOKTUR....HEP KÜRTLER Mİ ÜLECEK........... 0 16 Yanıtla
  • Coşkulu Bayram: Sevdiklerinize bir an önce kavuşmak istiyorsanız, yavaş gidin. İyi bayramlar olsun. 8 1 Yanıtla
  • yavz: alın size her türlü güvenliği alınmış duble yollar 3 5 Yanıtla
  • Mevan: Yavaş gidin lütfen Rabbim herkesi korusun.. 6 0 Yanıtla
  • ateist: Musluman karesler aciklayin lutfen simdi siz buna kadermi diyorsunuz in san hwyati bukadar basit olabilirmi alti kisilik bir aile yok olup gitmis sanki saka gibi birsey 4 2 Yanıtla
  • Gerçek: 40 yıldır AVRUPA'dayım kötü kader hep müslümanlara geçerli........... 5 0 Yanıtla
  • Gokan: Çok yazık ölenlere rabbimiz rahmet eylesin yakınlarına sabır versin sadece dikkatsizlik. 3 0 Yanıtla
  • OF: Bu ne ya f1 kazası gibi nasıl bi hızla çarptıki ömür sermayesi biten insanların yakınlarına allah sabır versin 3 0 Yanıtla
  • son umut: Her bayram yüzlerce kişi ölüyor.bebekler çocuklar ölüyor.hepsi canlarımız.buna bir çözüm bulunamıyor.ne kadar uyarı ve ikaz yapılsada. Yollar tıklım tıklım hele otogarlar ana baba günü ve talebi karşılamak için eski ve bakımsız binlerce otobüs ek olarak servis ediliyor.vatandaşda bayram diye katlanıp bu otobüslere biniyor.sonra kazalar olduğunda acı ve gözyaşı.bu kazalarda Allah korusun biricik çocuğunuzun öldüğünü düşünün.şimdi devlet yetkilileri din adamları deselerki bu kazaları önlemek için bayramları kaldırıyoruz.mademki devlet ekstradan olan bu kazalara çözüm bulamıyor bayramı kaldırarak bir çözüm bulsa...şimdi buna birçok kişi karşı çıkacak.her bayram fazladan en az 500 kişi ölüyor.o karşı çıkacak kişilere tek tek gidip sorsalar 500 kişinin ölmesimi bayrammı. Yani bana deselerki bırakın 500 kişiyi bir tane bebeğin canımı bayram kutlamasımı ..tereddütsüz derim ki o bebek yaşasın biz bayramı kutlamayalım.vijdan sahibi herkesinde bu düşüncede olacağını düşünüyorum.. 1 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement