Arifiye'de Çanakkale Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Yerel

Arifiye'de Çanakkale Şehitleri Anıldı

Arifiye\'de Çanakkale Şehitleri Anıldı

Arifiye’de Belediye ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle organize edilen ‘Çanakkale Şehitlerini Anma’ programı Arifiye Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

11.03.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arifiye'de Belediye ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle organize edilen 'Çanakkale Şehitlerini Anma' programı Arifiye Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Arifiye Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Arifiye İlçe Müftüsü Mehmet Uzunca, Arifiye İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Serdar Nuhveren, İlçe Nüfus Müdürü Metin Genç, Başkan Yardımcısı Lütfü Tansı, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Büyük ilgi gösterilen anma programı; açılış konuşması, Çanakkale Şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Programda Arifiye İlçe Müftüsü Mehmet Uzunca yaptığı konuşmada; "Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından, Çanakkale Savaşlarında Şehit düşen 253 bin şehidimizin ruhuna 253 bin Hatm-i Şerif kampanyası çerçevesine ilçemizde bulunan din görevlisi ve imam hatip arkadaşlarımızca indirilen 400 Hatm-i Şerif 'in duasını yapmak, Aziz Şehitlerimizin ruhuna Kur'an-ı Kerim okumak amacıyla düzenlediğimiz programımıza gösterdiğiniz ilgi nedeniyle hepinize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Ecdadımızın Aziz Vatanız ve Milletimiz için, seve seve canını, malını, analarımızın kınalı kuzularını feda ederek, dönemin en güçlü ordularına karşı kazandığı zafer ile Çanakkale Geçilmez ibaresini tarihe altın harflerle yazdığı bu savaşın en önemli faktörü imandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk "Çanakkale zaferini kazandıran, askerimizin fedakarlığı ve Yüksek Ruhudur." Sözü ile bunu belirtmiştir. Bu savaşlar; Seyit Onbaşı, 57'nci Alay gibi nice efsaneler ortaya çıkarmıştır. Anzaklar, bu savaşlardan sonra her yıl düzenli olarak ölülerini ziyaret ederken, Biz ancak 1960'lardan sonra Çanakkale'nin önemini kavrayıp, şehitlerimize sahip çıkabilmişiz. Bu gün de, gençlerimize ve öğrencilerimize bu ruhu verebilmenin, Atalarımızın Dört Kıt'ada verdiği mücadeleyi anlatabilmenin gayreti içindeyiz" dedi.

İlçe Müftüsü Mehmet Uzunca'nın konuşmasının ardından, Toyota Hastanesi İmam Hatibi tarafından Çanakkale Şehitlerinin ruhuna Kur'an-ı Kerim tilavetinin okundu. Sonrasında ise; tarihçi yazar Mustafa Turan tarafından Çanakkale Savaşları ile ilgili duygu dolu bir konferans verildi.

Çanakkale savaşlarını, orda askerimizin tüm yokluklara rağmen dönemin en güçlü ordularına karşı verdiği büyük mücadeleyi en ince ayrıntısına kadar anlatan Mustafa Turan, izleyicilerin büyük beğenisin kazandı. Konferansın ardından, İlçe Müftüsü Mehmet Uzunca Mustafa Turan'a konferans nedeniyle teşekkür ederek çiçek takdim etti. Ayrıca katılımcılara İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan dini bilgiler kitapları ile, Çanakkale Savaşı kitabı hediye edildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arifiye'de Çanakkale Şehitleri Anıldı - Son Dakika


Advertisement