Arılar, İlçe Merkezinde Oğul Yaptı - Son Dakika
Yerel

Arılar, İlçe Merkezinde Oğul Yaptı

Kumluca ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki arokarya çamının dalına gelen arı oğulu, çevreye zarar vermemesi için bir yetiştirici tarafından kovana alındı.

15.04.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki arokarya çamının dalına gelen arı oğulu, çevreye zarar vermemesi için bir yetiştirici tarafından kovana alındı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki yeşil alanda bulunan arokarya çamının dalında arı oğulu olduğunu gören vatandaşlar, Kumluca Belediyesi ekiplerine haber verdi.

Belediye ekipleri, oğulun bulunduğu yerden alınması için arı yetiştiricisi Hidayet Kökçe'den yardım istedi. Kökçe, vatandaşların da yardımıyla ağaca tırmanarak, oğulu bal mumu bulunan peteğe aktardı. Çevreye dağılan arıların dönmesi için bir süre bekletilen kovan, daha sonra bulunduğu yerden alınarak Cumhuriyet Meydanı'ndan uzaklaştırıldı.

Arı yetiştiricisi Hidayet Kökçe, gazetecilere yaptığı açıklamada, baharın gelmesiyle yeni doğan yavru arıların doğada oğul oluşturduklarını söyledi. Bazı arı oğullarının bu şekilde doğaya dağıldığını ifade eden Kökçe, "Kumluca'da portakal çiçeklerinin açmasıyla arılar da bal yapmaya başladı. Kovandan yeni çıkan bir oğul, Cumhuriyet Meydanı'na kadar gelmiş. Bu bolluktur, berekettir. Tüm arıcılara bereketli bir sezon diliyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arılar, İlçe Merkezinde Oğul Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement