Arılar Vatandaşlara Saldırdı - Son Dakika
Güncel

Arılar Vatandaşlara Saldırdı

Iğdır'da arıcı ile anlaşmazlık yaşayan TIR şoförünün bıraktığı 450 kovandan çıkan arıların saldırısı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

30.04.2015 19:41  Güncelleme: 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'a bağlı Melekli beldesi yakınlarında, arıcı ile anlaşmazlık yaşayan TIR şoförü, Kars'tan getirdiği 450 kovanı yol kenarına bıraktı. Kovandan çıkan arılar, yoldan geçen vatandaşlara saldırdı. Bölgedeki esnaf iş yerlerinin kapı ve pencerelerini kapatarak arıların çekilmesini bekledi.

POLİS GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Vatandaşların şikayeti üzerine bölgeye polis ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Polisin güvenlik önlemi aldığı bölgede ekiplerin yaptığı inceleme sonucu, arıcının kovanları bu bölgeye izin almadan indirdiği tespit edildi.

ESNAF ŞİKAYETÇİ

Bölge halkından Burhan Şeykun, sabah işe geldiklerinde arı kovanlarının bu alana indirilmiş olduğunu gördüklerini söyledi. Arıların bölgede huzursuzluk yarattığını belirten Şeykun, "Burada esnafım, lastik dükkanım var. Sabah işe geldik, nereden geldiğini bilmediğimiz arılar tarafından müşterilerimiz çok rahatsız oldu. Üç müşterimi arı soktu, elemanlarımızı arı soktu. Şu anda çalışamıyoruz, sıkıntı çekiyoruz" dedi. Bölgeden geçen bazı çocuklar ise kafalarına poşet geçirerek arı sokmasına karşı önlem aldı.

GECE YARISI KALDIRILDI

Yapılan ikaz üzerine, arı kovanları gece saatlerinde bölgeden kaldırılarak yerleşim yeri dışına taşındı. Iğdır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Aziz Durak, "TIR şoförü ve arıcı arasında çıkan tartışma sonucu kovanlar bu alana bırakılmış. Bu durumdan haber aldığımız anda Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personellerince gerekli müdahale yapılarak gece arı kovanlarının personeller gözetiminde güvenli bir yere taşınması sağlanmıştır. Bundan sonraki süreçte mevzuat gereği yapılması gereken işlemler başlatılacaktır" diye konuştu.

Arılar Vatandaşlara Saldırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arılar Vatandaşlara Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement