Arınç, Ankara'daki Bursa Evi'nde düzenlenen iftara katıldı - Son Dakika
Politika

Arınç, Ankara'daki Bursa Evi'nde düzenlenen iftara katıldı

Arınç, Ankara\'daki Bursa Evi\'nde düzenlenen iftara katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "En yakınımızdan en uzağımıza kocaman bir İslam alemi var. Onlar iftar, sahur bilemiyorlar.

16.07.2014 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "En yakınımızdan en uzağımıza kocaman bir İslam alemi var. Onlar iftar, sahur bilemiyorlar. Onlar teravihlerini kılamıyorlar. Evleri başlarına yıkılıyor. Kucaklarındaki bebelerini toprağa vermenin gözyaşını döküyorlar. Allah onları da huzura kavuştursun, onları da zalimlerin zulmünden biran önce kurtarsın" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Derneği tarafından Ankara Kalesi'ndeki Bursa Evi'nin bahçesinde Başbakan Yardımcısı Arınç'ın himayelerinde iftar programı düzenlendi.

İftara, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Önder Matlı, Sena Kaleli, Bedrettin Yıldırım'ın da aralarında olduğu Bursa milletvekilleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Derneği Başkanı İsmet Kazancı ve çok sayıda davetli katıldı.

Arınç, iftarda yaptığı konuşmada, Ankara'daki Bursa Evi'nin Ankara'daki Bursalıların buluşma noktası olduğunu belirterek, iftar programı için de Bursa Evi'ni tercih ettiklerini söyledi.

Bursa'yı yönetenlerin, Bursa siyasetinde söz sahibi herkesin Ankara'da Bursa'nın işlerini takip etmesi gerektiğini savunan Arınç, bu konuda el ele verilmesi ve organize bir şekilde hareket edilmesinin önemini dile getirdi.

Herkesin ramazanını tebrik ettiğini dile getiren Arınç, Allah'tan nice Kadir Gecelerine ve bayramlara ulaşmayı dilediğini ifade etti.

İslam coğrafyasında bombalar, gözyaşları ve kanlar içerisinde oldukları için ramazan neşesini yaşayamayanların olduğuna dikkati çeken Arınç, şöyle konuştu:

"En yakınımızdan en uzağımıza kocaman bir İslam alemi var. Onlar iftar, sahur bilemiyorlar. Onlar teravihlerini kılamıyorlar. Evleri başlarına yıkılıyor. Kucaklarındaki bebelerini toprağa vermenin gözyaşını döküyorlar. Allah onları da huzura kavuştursun, onları da zalimlerin zulmünden biran önce kurtarsın. Bütün dünyadaki Müslümanlar için de dua etmeliyiz. Hatta masum insanların tümü için de dua etmeliyiz."

-"Bursa evliyalar şehri"

Bursa Valisi Karaloğlu da Bursa'nın çok fazla göç veren bir il olmadığını, bundan dolayıda il dışında çok fazla Bursalının yaşamadığını belirterek, bu yüzden Bursa'nın il dışındaki lobisinin çok güçlü olmadığını söyledi.

Bursa Evi'ne gönderme yaparak Bursalıların Ankara'nın kalesinde yer sahibi olduğunu dile getiren Karaloğlu, Bursalıların Bursa Evi sayesinde artık Ankara'da var olduğunu ve lobi yapma imkanına da sahip olduğunu dile getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ise Bursa'nın yeryüzünün cennet köşelerinde birisi, sultanlar ve evliyalar şehri olduğunu söyledi. Bursa'ya hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu belirten Altepe, ellerinden geldiğince Bursa'ya ve Bursalıya hizmet etmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Programda, Hacı Bayram-ı Veli Camisi Baş İmamı Ahmet Karalı Kur'an-ı Kerim tilaveti, Ankara Müftüsü Mefail Hızlı ise iftar duası okudu.

-Bursa Valisi Münir Karaloğlu

-Bursa Büyükşehir Belediyesi

-Recep Altepe

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Arınç, Ankara'daki Bursa Evi'nde düzenlenen iftara katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement