Arınç, Bezmi Alem Valide Sultan'ı Anma Haftası Etkinliğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Arınç, Bezmi Alem Valide Sultan'ı Anma Haftası Etkinliğine Katıldı

Arınç, Bezmi Alem Valide Sultan\'ı Anma Haftası Etkinliğine Katıldı

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN - Sinan BİLGİLİ İstanbul DHA Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bezmi Alem Valide Sultan'ı Anma Haftası Kutlamaları kapsamında Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi düzenlenen sempozyuma katıldı.

06.05.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN - Sinan BİLGİLİ İstanbul DHA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bezmi Alem Valide Sultan'ı Anma Haftası Kutlamaları kapsamında Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi düzenlenen sempozyuma katıldı.

"Hem vakıf medeniyetini devam ettirmek, hem ecdad yadigarını korumak hem de ecdadımıza yüzümüzü kara çıkarmamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diyen Arınç, 'Başbakan yardımcılığım süresinde sorumlusu olduğumu Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye'de ve Osmanlı coğrafyasında nerede ağlayan vakıf eseri varsa, güldürmeye koştu. 4 bine yakın vakıf eserini imar ve ihya ettik. Çalışmalarda 3,5 katrilyon masraf yaptık, 70 bin istihdam sağladık. Arşivlerde ismi geçen komşu ülkelerimizde restorasyon ihtiyacı olan vakıf eserlerinin de bakımını üstlendik. Ayrıca arşivlerde kaydı geçen ülkelerde fakir ve bakıma muhtaç hastaların, Türkiye'ye gelmeleri halinde bütün bakımlarını biz karşılayacağız. Bu çalışmaya Bosna Hersek'ten başladık ve devam edeceğiz. Sadece gelmeleri ve ellerinde belge olmaları yeterlidir. Bu ülkelerin yükseköğrenim talebelerine de belli bir kontenjan dahilinde burs vermeye başladık" dedi. Konuşmasının ardından Bülent Arınç'a plaket verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç, Bezmi Alem Valide Sultan'ı Anma Haftası Etkinliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement