Arınç: Çözüm Süreci Kurulu Oluşturulacak (3) - Son Dakika
Güncel

Arınç: Çözüm Süreci Kurulu Oluşturulacak (3)

"süleyman ŞAH TÜRBESİNDE ASKERLERİMİZ GÖREVİNE DEVAM ETMEKTEDİR" ükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Süleyman Şah Türbesi'ne IŞİD tehdidine ilişin bir soru üzerine Arınç, "İki tezkere birleştirildiğine göre, tehdit veya risk oluşturan gelişmelerde ismi geçen örgütlerden bahsediliyor.

30.09.2014 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"süleyman ŞAH TÜRBESİNDE ASKERLERİMİZ GÖREVİNE DEVAM ETMEKTEDİR"

ükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Süleyman Şah Türbesi'ne IŞİD tehdidine ilişin bir soru üzerine Arınç, "İki tezkere birleştirildiğine göre, tehdit veya risk oluşturan gelişmelerde ismi geçen örgütlerden bahsediliyor. Daha önceki tezkerelerimizde IŞİD veya benzeri hiçbir örgütün adı belki geçmiyordu. Genel ifadeler kullanmayı tercih ettik. Ancak bazı örgütlerin isimleri gerekçe kısmında özellikle kullanılmış olabilir. Bunların isimlerini tek tek saymak gibi bir çabanın içerisinde değiliz. Mesela Horasan diye bir örgütün varlığından sizin haberiniz var mıydı? Hayır. Ama Amerikan uçaklarının bombalayacağı yok etmeye çalışacağı bir örgüt var ki karşımızda bunu biz yeni duyuyoruz. 70'nci madde kapsamında kapalı oturum da yapılabilir. Kapalı oturum her zaman yapılabilir. IŞİD militanları Süleyman Şah bölgesine çok yaklaştığı söz konusu. Orada askerlerimiz teçhizatları, silahları ile görevlerine devam etmektedirler" diye konuştu.

"IŞİD DE MAL VARLIĞI DONDURULACAK TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA YER ALMIŞTIR"

IŞİD'in terör örgütü listesine alınmasına ilişkin Bakanlar Kurulu onayı olmadığı iddialarını değerlendiren Arınç, "İyi ki sordunuz. Bir milletvekili bunu basına servis yaparak, kamuoyunda IŞİD'le ilgili hiçbir karar almamış gibi bir siyasi çalışma hazırlığında sayın milletvekili ve onun partisi. Oysa bir yıl önceki kayıtları tarasaydı görürdü. 30 Eylül 2013 tarihli, 2013/5428 sayılı bakanlar kurulu kararı ile BM Güvenlik konseyini, 1267, 1988, 1989 sayılı kararlarıyla listelenenlerin mal varlıkları dondurulmuştur. Bu bahsettiğim kararı 10 Ekim 2013 tarihli resmi gazetede yayınlanmıştır. Anılan bakanlar kurulu kararının, mal varlıkların dondurulmasına karar verilen kişi kuruluşlar listelenmiştir. Listenin el kaideyle bağlantılı bölümünün 21'nci sırasında Irak El Kaidesinin mal varlığı dondurulmuştur, IŞİD de mal varlığı dondurulacak terör örgütleri arasında yer almıştır" ifadelerine yer verdi.

"KİMSE YOK MU DERNEĞİ'NİN YARDIM TOPLAMA YETKİSİ İPTAL Mİ EDİLDİ?"

Hükümetin Kimse Yok mu Derneği'nin yardım toplama yetkisini iptal etmek için bir çalışma yürüttüğü iddialarının sorulması üzerine Arınç, "Bugünkü gündemimizde yoktu. Dernek ile ilgili bir karar henüz herhangi bir yerde yayınlanmadı, imzalanmadı. Ancak bazı dernek ve vakıfların kamuoyu yararına çalışmasını uygun buluyoruz. Bazılarına da izinsiz yardım toplama izni veriyoruz. Bunlar kanunlarda verilen yetkiler. Bu derneklerin bazıları, bazı avantajlar elde ediyor. Bazıları da uykuya yatmış vaziyette. Maliye bakanlığımız ve İçişleri bakanlığımız bazen rutin incelemelerde bazen de ihbar ve şikayetler üzerine bu dernek ve vakıfların faaliyetlerine dikkat ediyor. Kanun çerçevesinde ise aynen yoluna devam ediyor. Bir kısmında da kanunda aykırılık varsa bu hakların geri alınması için talepte bulunuyor. Söz konusu derneğin bazı hizmetler yaptığını biliyoruz. Ancak böyle bir kararın henüz yayınlanmadığını, spekülasyonların veya gerçek haberde olabilir henüz sonuçlanmadı. Bir dayanağın olması lazım. Böyle bir dayanak olmadığı takdirde o dernek veya vakıf yöneticileri tarafından bakanlar kurulu aleyhine de yargı yoluna gidilebilir. Henüz yayınlandığını bilmiyorum. Olamaz da demiyorum. Olabilir" diye konuştu.

Arınç, "Çözüm sürecini bir kanun kapsamında sonuçlandırmak sayın başbakanımızın da hükümetimizin de bizim için verdiği bir görev. Bu görevi TBMM'den aldık. Çok iyi bir şekilde yapacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arınç: Çözüm Süreci Kurulu Oluşturulacak (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement